Hírek

2011.04.22. 17:47

Gizella királyné példáját követik

Veszprém - Szokatlan időpontban, nagypénteken tartotta első nyilvános rendezvényét a Gizella Királyné Klub nemzeti segítő szolgálat a városháza aulájában.

Horváth Éva

A klubtagokat és vendégeket Némedi Lajos alpolgármester köszöntötte, majd dr. Ács Anna muzeológus nyitotta meg Végh Márta ikonfestő kiállítását, melynek középpontjában a közelmúltban elkészült, arany fényben tündöklő Gizella-kép látható.

Gizella királyné példáját követik

Végh Márta édesanyjától örökölte a képzőművészet iránti érdeklődést, s több évbe telt, mire megtalálta saját útját, az ikonfestést. A városháza aulájában dr. Ács Anna Gizella királyné példaadó életútját is ismertette, majd a klub tagjai fogadalmat tettek a klubtagsággal járó kötelezettségek vállalására és teljesítésére. A klub vállalásai közé tartozik tehetséges diákok támogatása különböző eszközökkel. Ugyancsak javítani akarják a mozgássérült, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek életfeltételeit.


Sokgyermekes családok helyzetén ruhanemű, játék, tartós élelmiszer, tisztítószer adományozásával könnyítenének. Segítenek élhetővé, szebbé tenni szegényebb sorsú családok lakókörnyezetét. Miként a Gizella Királyné Klub alapítói - Oláhné Schmid Erzsébet és Csajághy Izabella - elmondták, a célok megvalósításához  adományokat  gyűjtenek a különböző rendezvényeken. A klubtagok becsületes, áldozatkész önkéntes munkával első királynénk, Gizella példáját követik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!