Hírek

2011.03.31. 12:58

Nem tudják átvenni a gimnáziumot

Balatonalmádi - A gazdasági helyzet, illetve a készülő oktatási törvénnyel kapcsolatos bizonytalanság a legfőbb oka, hogy az önkormányzat nem tudja átvenni a megyei önkormányzat fenntartásában lévő Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumot - erről a testület csütörtöki ülésén döntött.

Halmos György

A gimnázium felügyelete, fenntartása, átadása tárgyában a városi és a megyei önkormányzat között 2007-ben létrejött megállapodás idén nyáron lejár, ezért volt fontos a kérdés tárgyalása. A testület szükségesnek tartotta a fenntartás esetleges átvételének részletes vizsgálatát is.

Bálint Sándor, a Humán Bizottság elnöke arról beszélt, hogy jelenleg nem lehet tudni, milyen irányba változik az oktatási törvény. Amennyiben a körülmények kedvezőbbé válnak, akkor javasolni fogja az átvételt – közölte. Hozzátette, hogy az épületben húsz éve nem volt komolyabb felújítás.

Kutics Károly, a gazdasági bizottság elnöke arról beszélt, hogy ha a helyzet tisztázódna, akkor foglalkozni kell a témával, nem szabad Balatonalmádinak az ország egyik legjobb intézményét magára hagynia. Ehhez csatlakozott dr. Walter Rózsa is, aki úgy fogalmazott: az oktatási bizottság "szíve szerint" átvette volna a gimnáziumot, hiszen büszkeségre ad okot. Megjegyezte, hogy a legutóbbi ott tartózkodásuk alkalmával szívszorító és méltatlan körülményekkel szembesültek.

A képviselők az idei turisztikai szezonra való felkészülésről szóló tájékoztatót, illetve döntöttek a strandjegyek áráról is; a felnőtt napi jegy tíz százalékkal 500-ról 550-re emelkedett, növekedett a gyermek, diák és 70 év felettiek belépője 450 forintra. Továbbra is lesz olyan jegy, amivel naponta többször is be lehet menni a strandra, több kedvezményt is igénybe vehetnek a látogatók, így például kedvezményes jegyet válthatnak idén a kistérség településein élők a budatavai és a káptalanfüredi strandra.

A testületi ülés előtt nem sokkal kapták meg a képviselők azt a nyílt levelet, amit orvosok, egészségügyi szolgáltatók írtak szóvá téve több problémát szerződéseikkel kapcsoltban. Erre dr. Dávid Gyula képviselő reagált, aki azt hangsúlyozta: többször egyeztettek a szolgáltatókkal, vállalkozóként jobb körülmények között láthatják majd el a feladataikat. A polgármester arról beszélt, hogy tárgyalásokat kezdeményez az ügy rendezése érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!