Hírek

2010.04.20. 14:54

Devecseri Ünnepi Hetek

Devecser - Gazdag kulturális program várja a Devecseri Ünnepi Hetek sorozatának résztvevőit április 29. és június 3. között.

Czeidli József

Bizonyára mindenki talál kedvére valót a kínálatból. A Devecseri Ünnepi Hetek az Anyák-napi koncerttel, a Devecseri Képzőművészkör jubileumi kiállításával kezdődik.

A hagyományos majálison a helyi művészeti csoportok mellett a Veszprémi Táncegyüttes, Szentendrei Klára magyar nótaénekes, Szűcs Judit táncdalénekes és Sláger Tibó zenész, DJ Szatmári és Jucus szórakoztatja a közönséget.

Májusban kerül sor a Gárdonyi-estre, amit a pápai Jókai Mór Művelődési Központ kamarazenekarának szabadtéri hangversenye követ. A gyerekek a pápai Pegazus Színház bábelőadását láthatják Árgyélus és Tündérszép Ilona címmel.

Nagy érdeklődésre számíthat Somogyi Tibor: A fényen át című festménykiállítása, dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténész előadása egy kiadatlan Mikszáth-enciklopédiáról, a zeneiskola tanévzáró koncertje.

A Hősök napja alkalmából Rózsás Jánost - a Magyarok a szovjet GULAG kényszermunka táboraiban íróját fogadja Devecser város.

A színvonalasnak ígérkező idei ünnepi hetek eseményei a könyvhét alkalmából megrendezésre kerülő könyvbemutatóval zárul, ahol a helyi M. Mester Katalin: Sorsok Zalától a Mátráig című könyvét mutatja be Kellei György újságíró.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!