Hírek

2009.11.26. 11:37

Visszavárják dolgozni Hacher Patrik édesapját

Ajka - Miközben a májátültetésen átesett öt éves Hacher Patrik szépen gyógyul a németországi Kiel klinikáján, itthon a halimbai üveggyárba visszavárják dolgozni a régóta gyermeke mellett aggódó édesapját.

Tóth B. Zsuzsa

A halimbai Hungarian Table Top Kft. megbecsült üvegfúvója Hacher József, aki egyetlen gyermeke gyógyulása érdekében a lehető legtöbb idejét tölti Patrikkal.

Ehhez azonban az is kell, hogy a munkahely tolerálja a hónapokon át húzódó táppénzes időszakot. Márpedig Halimbára visszavárják Józsit, aki rendkívül jó munkaerő. Mindezt főnöke, Kocsó Jánosné hutai művezető árulta el lapunknak. Zsuzsának négy gyermekeke van, azt mondja, átérzi Józsiék problémáját.
 
- Hála Istennek az enyéim nem betegesek, szerencsések vagyunk, de sajnos, ez Hacherékról nem mondható el. Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültek. A házaspárban azonban megvan az akarat, a szorgalom. Mi ezt Józsin nagyon jól látjuk. 

Ő az, aki teljes mértékben nem helyettesíthető, mert nagyon jó a kézügyessége. Az üvegfúvó szakmában elengedhetetlen, hogy ha kell, hajlandó és tud is változtatni a kész darabokon. Soha nem mondott nemet, ha túlórázni kellett - méltatja a tíz- tizenkét üvegfúvó egyikét Zsuzsa.

Hozzáteszi, hogy a cég vezetése német, náluk pedig jellemző, hogy megbecsülik a jó munkaerőt. Úgyhogy Józsi a kisfia mellett maradhat, amíg szükséges, nem kell az állása elvesztésétől félnie. Attól pedig a művezető asszony nem tart, hogy gondot okozna a munkába való visszatérés, hiszen Patrik korábbi műtétjét követően sem volt ilyen probléma.
 
Patrik és a család miatt olvasóink is aggódnak, a lapunk által felajánlott 300 ezer forintos támogatás mára elérte a 700 ezer forintot. Karácsonyig várjuk a további segítséget. 

Várjuk a további felajánlásokat

A Pannon Lapok Társasága és lapunk felajánlásaként 300 ezer forint összeggel nyitottunk néhány napja bankszámlát Patrik megsegítésére. Nagy örömünkre azóta már több százezer forint adomány érkezett. Arra kérjük olvasóinkat, önök is támogassák a Hacher családot!

Olvasóink felajánlásait a következő bankszámlaszámra várjuk: Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. - OTP Bank Nyrt. 11748007-20097158-00000000

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!