Hírek

2009.06.04. 02:28

Netpolgárok a könyvtárban

Várpalota - Egy sikeres pályázatnak köszönhetően ősztől folytatódik az ingyenes internethasználati tanfolyam a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

A Nemzeti Kulturális Alap 700 ezer forintos támogatást biztosító döntéséről Németh Árpád polgármester tájékoztatta lapunkat. A Szindbád Kulturális és Szolgáltató Kht. által működtetett intézményben korábban is sikerrel zajlott a Váljon ön is netpolgárrá fantázianevű tanfolyam, az őszi kurzus részleteiről a nyár folyamán tájékoztatják majd a lakosságot. Egy másik, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet által kiírt pályázaton is sikerrel szerepelt a várpalotai önkormányzat. 

- A szoptatás feltételeit megteremtő kezdeményezés célja, hogy a város egyik közintézményében a csecsemőket legalább hat hónapos korukig, illetve azon túl is el tudják látni az édesanyák - mondta kérdésünkre Nagy Erika, a polgármesteri hivatal szociális, egészségügyi és szegényügyi referense. A pályázaton elérhető legmagasabb összeget, 200 ezer forintot nyert a város. A pénzből a gyermekjóléti szolgálat és a fogorvosi rendelő előterében alakítanak ki pelenkázóasztallal és szé- kekkel ellátott bababarát területet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!