Hétvége

2017.04.07. 13:17

Staféta Varga Gáborral

Gombor József azt kérdezi Varga Gábortól, a Veszprémi Törvényszék büntető kollégiumának elnökétől, hogy meddig őrzik a bűnjeleket a törvényszéken.

Mátételki András

- JELENLEG 11 ezer bűnjelet őrzünk. Egy véres kést, hajszálat, ujjlenyomat-töredéket mindaddig nem semmisítünk meg, míg a per jogerősen le nem zárul. Ugyanis előfordul, hogy egyes tárgyakat egy másik szakértőnek újra meg kell vizsgálnia. Viszont, amikor kriminalisztikailag olyan tárgyról van szó, ami ritka, mondjuk egy spéci zárnyitó eszköz, azt elküldjük a budapesti Bűnügyi Múzeumnak. Egy orvvadászat miatti ügyben lefoglalt, frissen nyúzott vaddisznó és szarvasbőr tárolása nem kis gondot jelentett nekünk. Az évekig tartó porcelán-hamisítási ügy álherendijeit a törvényszék udvarán törték össze a kollégáim az ügyész, valamint a bíróság illetékeseinek jelenlétében. Egykoron nagyon sok autót, autóbuszt, de még kamiont is őriztünk Litéren. Az elmúlt években már csak tucatnyi autóról kell gondoskodunk, mert az interneten elárvereztük őket, illetve visszaadtuk a tulajdonosának.

Fotó: A szerző

AZT KÉRDEZI Balczár Lajos pszichiáter főorvostól, milyen módszerrel segítik betegeik gyógyulását.

A staféta következő vendége:

Balczár Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!