Hétvége

2015.10.09. 19:24

Staféta Cartwhright Évával

Sigmond Eszter azt kérdezi Cartwhright Évától, hogy mi történik az öreg pincékkel Somlón.

Penk Tímea

- Nemcsak az exkluzív somlói bort, hanem a borászokat is érdemes közelebb vinni az emberekhez, ennek érdekében beszélgetős esteket és éjszakai pincetúrákat is szervezünk - számolt be Cartwhright Éva, a Somló háziasszonya, aki a hegy természeti és épített értékeire is felhívta a figyelmet.

Fotó: archív

- A szőlősgazdák a Somló tetején található elhagyatott, gazos építményeket kitakarították, és egy látványos rompincesort hoztak létre. Több mint húsz romot tártak fel, de még több tucat olyan építmény lehet, amit benőtt az erdő és a bozótos. A romok melletti táblára felírták az örökbefogadó nevét. A helyi infrastruktúrát fejleszteni kellene, szerintem fontos lenne egy egységes táblarendszer létrehozása, illetve a vízhálózat és a csatorna kiépítse, hiszen ezek alapozzák meg a vendégek kényelmét. A finom bor, a festői táj és a kirándulási lehetőségek mellett rendszeresek a kulturális programok errefelé.

Azt kérdezi Czingiszer Tibortól, hogy mitől sikeresek Bakonyoszlopon az önkéntes tűzoltók.

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!