Labdarúgás

2 órája

Nehéz mérkőzésre számíthatnak az ajkaiak

A labdarúgó NB II 10. fordulójában az FC Ajka a Kolorcity Kazincbarcikával csap össze vasárnap délután. A bakonyiak nehéz találkozóra számíthatnak, ugyanis a Borsod vármegyei együttes a feljutást érő második helyen áll.

Balogh Dávid

Schindler Szabolcs csapata nehezen vette fel a ritmust az idei szezonban, de rendeződtek a sorok az elmúlt fordulókban. A zöld-fehérek a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésükön nyolc pontot szereztek, és már három találkozó óta nem kaptak ki. Jelenleg az FC Ajka a pontvadászat 9. helyén áll 12 egységgel.

Nehéz feladat vár Zsolnaiékra
Nehéz feladat vár Zsolnaiékra
 Archív fotó: Gyarmati Laszló

A Kazincbarcika nagy meglepetésre tartja a lépést az éllovas Gyirmóttal, és a tabella 2. helyén áll 16 ponttal. A kék-sárga együttes domináns támadófocit játszik, eredményesen. Tatabányán hét (!), Budafokon pedig öt találatig jutottak.

A két együttes eddig tíz alkalommal találkozott egymással. Négy kazincbarcikai siker mellett három ajkai, és ugyanennyi döntetlen született. Gólarányokat tekintve 8-7 a keletiek javára. Érdekesség, hogy a legutóbbi három mérkőzésen egy gól döntött a három pont sorsáról.

A mezőny még mindig nagyon egyben van, mi sem bizonyítja jobban, hogy a barcikaiak hét hellyel vannak előrébb, de csupán négy pont a két együttes közti különbség.

A tabellán lehet még érdekességeket találni, ugyanis a Budapest Honvéd jelenleg 7 ponttal a kieső, azaz 15. helyen áll, illetve Pintér Attila vezetésével a Vasas a 13. helyen tanyázik. A Waltner Róbert vezette Szentlőrinc sokáig állt a tabella élén, azonban az utóbbi fordulókban számukra sem jött ki jól a lépés, így visszacsúsztak az 5. helyre.

Az FC Ajka-Kolorcity Kazincbarcika találkozó vasárnap 17 órakor veszi kezdetét az Ajka Városi Sportcentrumban.

A 10. forduló párosításai: Budafoki MTE-Aqvital FC Csákvár, Kisvárda Master Good-Gyirmót FC Győr, FC Ajka-Kazincbarcika SC, HR-Rent Kozármisleny – Soroksár SC, Opus Tigáz Tatabánya-Mezőkövesd Zsóry FC, Vasas FC – BVSC-Zugló, Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre, Budapest Honvéd-Szentlőrinc.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában