Labdarúgás

2 órája

Nagy rangadón javíthat a veszprémi futballcsapat

A Veszprém és a Balatonfüredi FC egyaránt idegenben szerepel a labdarúgó NB III északnyugati csoportjában. Előbbi nagy rangadón javíthat.

Horváth Gábor

A Veszprém és a Balatonfüredi FC egyaránt idegenben szerepel a labdarúgó NB III északnyugati csoportjában. Előbbi nagy rangadón javíthat

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A Veszprém nagy rangadón javíthat, a Balatonfüredi FC-re alsóházi derbi vár.

Nincs jó formában a Veszprém, de egy érdi siker segítene kilábalni a hullámvölgyből
Fotó: Nagy Lajos/Napló

BFC: alsóházi derbi

A 10. fordulóban a Balaton-partiak Komáromba látogatnak, itt a tizenharmadik fogadja a tizenkettediket, azaz alsóházi rangadóról van szó. A felek között mindössze egy pont a különbség. A BFC az előző két körben négy pontot szerzett, nyert Dorogon, majd hazai pályán ikszelt a Gyirmót II. gárdájával. A komáromiak az előző három játéknapon nem találtak legyőzőre, két döntetlen és egy siker a mérlegük.

Nagy rangadón javíthat a Veszprém

A harmadik helyen álló Veszprém a második Érd vendége lesz, mindkét együttes 16 ponttal rendelkezik. Érdekesség, hogy a két csapat hasonló sormintát követ: egy remek időszakot követően, ez előző két fordulóban egyaránt alulmaradt. Mondhatni, hogy egyetlen vereség sem esik jól, de a bakonyiak említett két fiaskója igazán fájdalmas volt. Imrik László legénysége előbb Mosonmagyaróváron maradt alul 1-0 arányban, majd hazai pályán úgy kapott ki 3-2-re a Puskás Akadémiától, hogy a hajrában ő ment előre a három pontért, amiből végül egy sem lett. Mindkét találkozóra igaz, hogy a Veszprém rosszul gazdálkodott a lehetőségeivel. A csapat támadófutballja, elsősorban a befejezések terén, továbbra is hagy kívánnivalót maga után, ugyanakkor az utóbbi időben a védelem is többet bizonytalankodik a kelleténél.

A fürediek és a veszprémiek bajnoki találkozója egyaránt vasárnap 13 órakor kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában