Kézilabda

2 órája

Máris szereztek egy trófeát: klubvilágbajnok a Veszprém!

Változatos, hullámzó, nem túl magas színvonalú, de izgalmas összecsapáson győzte le a Veszprém HC a Magdeburgot az egyiptomi klubvilágbajnokság csütörtöki fináléjában. A felek sokáig gyűrték egymást, hosszabbításban dőlt el a trófea sorsa.

Horváth Gábor

Rodrigo Corrales nagyon fontos bravúrokat mutatott be

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Magdeburg-Veszprém 33–34 (28-28, 14-13)

Egyiptom, Új Adminisztratív Főváros, 3000 néző. V.: Hansen, Madsen (dánok). SC Magdeburg: Hernandez, Portner (kapusok), Persson 3, Musche 3, Zehnder 2, Zechel, Kristjansson 3, Magnusson 7 (4), Lagergren 6, Mertens 5, Saugstrup 2, O’Sullivan, Damgaard 2, Bergendahl. Edző: Bennet Wiegert.

Veszprém HC: Corrales, Jensen (kapusok), Descat 5 (3), Sandell, Ligetvári, Cindric 5, Remili 8, el-Dera 1, Pesmalbek, Vajlupau 5, Casado, Fabregas 9, Koszorotov 1. Edző: Xavier Pascual.

Kiállítások: 0, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 4/3.

Remekül kezdett a Veszprém, 3-0, a németek sokkal lassabban melegedtek bele, akkor viszont egyenlítettek, 4-4. Corrales remek napot fogott ki, többek között hetest is védett. A magyar bajnok ment elől, a Magdeburg legfeljebb egyenlíteni tudott. Egészen a 19. percig, ekkor vezetett először a német csapat. A Veszprém játéka alaposan visszaesett, kettőre nőtt a rivális előnye. Felgyorsultak a magdeburgiak, Pascual legénysége viszont nem találta a ritmust, három találatra hízott a differencia (12-9). A szünetben viszont már csak egy gól volt közte, és a pihenőt követően fordult a kocka, egy sokkal hatékonyabban kézilabdázó Veszprémet láthattunk a pályán.

A bakonyiaknál Fabregas, Remili és Cindric is remekelt, a Magdeburg viszont nem nagyon bírt a veszprémi védekezéssel.

Hiába kért időt a Magdeburg, négyre nőtt a különbség. Támadásban megakadt a németek játéka. A 45. percben 20-24 volt az állás, a magyar bajnok irányított. Ezt az előnyt igyekezett menedzselni a bakonyi csapat, a Magdeburg viszont valahonnan erőt merített és feljött 24-23-ra. A folytatásban 1-2 góllal vezetett a VHC, izgalmasnak ígérkezett a vége. Cindric vágta a kapuba a labdát, 26-28, két és perc volt hátra.

Mertens egyenlített az utolsó percben, 28-28, a Veszprém utolsó támadása viszont nem sikerült, jöhetett a hosszabbítás.

Jól kezdte a ráadást a VHC, de a Magdeburg fordított (31-30), volt válasz, egy Fabregas-duplával ért véget az első öt perc, 31-32.

Fordulás után Corrales védett bravúrral, kétszer egymás után, mindkét szélső próbálkozását megfogta a spanyol. Remili alakította 31-33-ra az állást, Magnusson hetesből szépített. Az utolsó támadást Cindric elrontotta, egyenlíthetett a Magdeburg, Ligetvári ráadásul két percet kapott. Hét másodperce maradt a német csapatnak, de a Veszprém kivédekezte a támadást és megnyerte a klubvilágbajnokságot. 

A bakonyiak történetük során először hódították el ezt a trófeát, a csapat második alkalommal szerepelt klub-vb-n, 2015-ben ezüstérmes lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában