Kézilabda Bajnokok Ligája

9 órája

Az izlandi sztáredző dán csapata érkezik Veszprémbe

Csütörtökön este hazai találkozót játszik a veszprémi csapat. A kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a dán Fredericia HK lesz a bakonyiak vendége.

Horváth Gábor

Csütörtökön dán ellenfelet fogadnak a bakonyiak, akik legutóbb esélyt sem adtak a román Bucurestinek, a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében

Forrás: Napló

Fotó: Fülöp Ildikó

Az ötödik forduló következik a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A veszprémiek három sikerrel és egy vereséggel a második helyen állnak az A jelű nyolcasban. Xavier Pascual legénysége a múlt héten könnyedén fektette két vállra a Dinamo Bucuresti együttesét, a BL-meccs 36-24-es végeredmény hozott a Veszprém Arénában, és a különbség pár góllal még nagyobb is lehetett volna a hazaiak javára. A román riválisnak ugyanúgy nem volt esélye a magyar bajnok otthonában, ahogyan korábban a Paris SG gárdájának. A Veszprém HC vasárnap is pályára lépett, az NB I-ben a Csurgót verte meg magabiztosan, igaz, Pascual mester nem volt maradéktalanul elégedett a mutatott teljesítménnyel.

Ismét hazai mérkőzést játszik a Veszprém HC a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. Csütörtökön dán ellenfelet fogadnak a bakonyiak.
Csütörtökön dán ellenfelet fogadnak a bakonyiak, akik legutóbb esélyt sem adtak a román Bucurestinek, a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében
Fotó: Fülöp Ildikó / Forrás:  Napló

Négy vereséggel rajtolt az izlandi sztáredző csapata

A Fredericia HK nem kezdett jól a Bajnokok Ligája 2024/2025-ös szezonjában, a dán ezüstérmest a Dinamo Bucuresti, a Sporting, a Füchse Berlin és a Paris SG egyaránt legyőzte. Az északiak a Berlin ellen játszották a legszorosabb találkozójukat, de akkor is hattal kaptak ki hazai pályán.

A Fredericia HK edzője az a Gudmundur Gudmundsson, aki a dán válogatott szövetségi kapitányaként olimpiai bajnok lett, hazája nemzeti együttesével pedig korábban ötkarikás ezüstöt szerzett. A dán szakember 2022-ben vette át a Fredericia irányítását.

Kézilabda Bajnokok Ligája: megvan a veszprémi lendület

A legutóbb, Dinamo Bucuresti elleni BL-meccset követően mindenki dicsérte a veszprémi kézilabdacsapatot, amely elsöprő lendülettel játszott, esélyt sem adott a riválisnak. Ezt a típusú „kegyetlenséget” korábban már megérezte a Veszprém Arénában a francia bajnok is, a Paris SG szintén beleszaladt egy pofonba. Ha sikerül átmenteni a hazai teljesítményt, akkor a Fredericia legyőzése sem okozhat gondot a bakonyiaknak. A szurkolók egy sok gólos, gyors kézilabdát hozó mérkőzésre készülhetnek. Az összecsapás csütörtökön 18.45-kor kezdődik.

A csoport további párosításai az ötödik fordulóban (csütörtök, 20.45): Sporting CP-Füchse Berlin, Paris SG-Dinamo Bucuresti, Orlen Wisla Plock-HC Eurofarm Pelister.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában