Vármegyei foci

2 órája

Hengerelt a Tihany

A Veszprém vármegyei labdarúgó-bajnokság I. osztályának vasárnapi játéknapján három mérkőzést rendeztek meg. A Tihany hengerelt, és a Várpalota is könnyedén nyert idegen környezetben.

Balogh Dávid

Balatonalmádi SE–Balatonfüredi USC 3–2 (2–1)

A Balatonalmádi nyert a Füred ellen, a Tihany pedig hengerelt
Hengerelt a Tihany, a Balatonalmádi pedig nagy csatában nyert a Füred ellen
Archív fotó: Nagy Lajos

Balatonalmádi. Balatonalmádi SE: Sevinger (Jójárt) – Nagy Á. (Németh L.), Vincze, Ács, Babos, Király, Bóka, Páhy (Kovács N.), Hoffer, Lórántfy, Jánó (Piri). 

Balatonfüredi USC: Filipánics – Horváth B., Bartha, Török, Poráczki, Tarnai (László), Nagy D. (Koltai), Molnár B., Szücs, Dallos, Radács (Takács). 

Gólszerzők: Király, Jánó, Nagy Á., ill. Molnár B. (2).

Ideális futballidőben, ugyanakkor mély talajú pályán kezdődött a két Balaton-parti együttes találkozója, amelyen a hazaiak Nagy Ákos találatával már a 8. percben előnybe kerültek. Az első játékrész további részében mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség. Jánó Márton 38. percben szerzett góljával a BSE megduplázta az előnyét, amire nem sokkal később, még a szünet előtt Molnár Balázs válaszolt. Így 2-1-es eredménnyel vonultak a csapatok pihenőre. A második játékrész elején ismét Molnár Balázs volt eredményes, így a vendégek kiegyenlítettek. A mérkőzés hátralévő részében nagy küzdelem folyt a pályán, mindkét csapat gólra törően játszott. A találkozó lefújása előtt nem sokkal, egy szép hazai támadást követően Király Dávid higgadtan lőtt a vendégek kapujába, így eldöntötte a rangadót. 

Két jól felkészített csapat nagy iramú mérkőzésén a hazaiak közelebb álltak a győzelemhez, megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Jók: Ács, Király, Hoffer, Jánó, ill. Bartha, Török, Molnár, Szücs.

Tudósított: Jandrasics Gábor 



Csetény SE–Tihanyi FC 1–9 (1–5)

Csetény. Csetény SE: Hornich – Horváth K. (Zsidel), Szarvas, Kurcz, Horváth M. (Danó), Juhász (Bernáth), Dávid, Arany, Kalányos, Katóka (Varga B.), Szántó. 

Tihanyi FC: Auerbach – Dévényi, Fehér (Vér), Henn (Redencki), Tar (Kovács Á.), Vojnity, Nemes Á., Horváth B. (Hideghéti), Frey, Barcza, Nemes G. 

Gólszerzők: Szarvas, ill. Horváth B. (3), Redencki (2), Tar (2), Vér, Henn.


Szentantalfa NVSE–Várpalotai BSK 1–5 (1–3)

Szentanatalfa, 160 néző. Szentantalfa NVSE: Szombathelyi – Dombi, Németh K., Nagy Zs., Molnár K. (Gaál), Szigeti (Steierlein), Grám (Csillag), Németh B., Slemmer, Piltman (Füle), Vári Kovács. 

Várpalotai BSK: Gelencsér – Uj, Mogyorósi (Tóbiás), Kalapács, Borbás, Szabó P. (Merse), Kiss Á., Nagy L., Kolki (Holonics), Gergely (Bakos B.), Szekér. 

Gólszerzők: Nagy Zs., ill. Uj, Kiss Á., Bakos B., Szabó P., Borbás.

Kiállítva: Vári Kovács (48., Szentantalfa NVSE).

A hét esőmennyiségéhez képest kiváló pálya és kellemes futballidő várta a csapatokat a mérkőzésen. Az első 3-4 perc kölcsönös "ziccerváltása után"mindkét csapat respekttel és biztonsági játékkal állt a játékhoz. Óvatos labdajáratás és védővonal mögé történő ívelések jellemezték a játékot. Ennek ellenére a 18. percben 1-1 állt az eredményjelzőn. A félidő hajrája a vendégeknek jött ki jobban, akik két helyzetüket is gólra váltottak. Az 1-3-as félidő után érthetően nagyobb elánnal kezdett az Antalfa, mely egy kimaradt helyzet érdekes kontráját követően emberhátrányba került, és büntetőhöz jutott a Várpalota. Az 1-4-et követően sem látszott az emberhátrány a hazai csapaton, amely becsülettel, de Fortunával is hadilábon állva szenvedett ikszes meccsen vereséget a második félidő megkérdőjelezhető játékvezetői ítéletek miatt. 

Jók: Nagy Zs., Slemmer, ill. az egész csapat

Tudósított: Oláh Gergely


 



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában