Labdarúgás

1 órája

Az éllovast fogadja az Ajka

A labdarúgó NB II 9. fordulójában az FC Ajka együttese az éllovas Kozármislenyt fogadja vasárnap délután az Ajka Városi Sportcentrumban.

Balogh Dávid

A bakonyi együttes a legutóbbi játéknapon a sereghajtó Tatabányával mérkőzött meg, és két gyors góllal szerezte meg a három pontot. A zöld-fehérek nincsenek rossz formában, a legutóbbi öt bajnokijukon tíz pontot szereztek, így jó előjelekkel várják az éllovast.

Az éllovas látogat Ajkára
Az éllovast fogadják Kovácsék hazai pályán
 Archív fotó: Nagy Lajos

A Kozármisleny nagy meglepetésre nyolc játéknap után a tabella élén áll 15 egységgel. A Baranya vármegyeiek négy mérkőzés óta nem találnak legyőzőre.

A tabellán nem csak a mislenyiek szereplése számít pozitív meglepetésnek, de a szentlőrinci együttesé is, ugyanis a második helyen állnak. Vannak továbbá még érdekes szereplések, a Budapest Honvéd a 15., azaz kiesőhelyen áll, illetve a múlt évben még élvonalban szereplő Mezőkövesd a 12. helyen tanyázik.

Az Ajka eddig 18 alkalommal játszott a Kozármisleny ellen a másodosztályban. Nyolc ajkai siker mellett hat Baranya vármegyei, illetve négy döntetlen született. Gólarányokat tekintve 24-21 az ajkaiak javára. Az FC Ajka-Kozármisleny mérkőzés vasárnap 17 órakor veszi kezdetét az Ajka Városi Sportcentrumban. A 9. forduló párosításai: Mezőkövesd-Budafoki MTE, Szentlőrinc-Szeged, BVSC-Kisvárda, Csákvár-Vasas, Soroksár-Tatabánya, Gyirmót-Budapest Honvéd, Kazincbarcika-Békéscsaba

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában