Labdarúgás

1 órája

Egyiptomi kézbe kerülhet az FC Ajka

Különös pletyka kapta fel a fejét a magyar sportsajtóban az FC Ajkával kapcsolatban. A labdarúgó NB II-ben szereplő zöld-fehér együttest egy egyiptomi érdekeltségű cég szeretné megvásárolni, melyben feltűnik a korábban Veszprémben is tevékenykedő Kiss József.

Balogh Dávid

Kiss József, aki az ezredforduló környékén a Veszprém LC-nek volt a tulajdonosa, jelenleg az üzleti élet mellett játékosügynökként is tevékenykedik, sőt van olyan ügyfele, aki Ajkán játszik. 

Egyiptomi tulajdonba kerülhet az ajkai csapat?
Egyiptomi tulajdonba kerülhet az ajkai csapat? 
Fotó: Gyarmati László

„Azok a folyamatok, amelyek jelenleg zajlanak a magyar gazdaságban, valamint azok a törvényjavaslatok, amelyek az önkormányzatoktól a jövőben további anyagi forrásokat vonnak el, megkövetelik a következő évekre való tudatos felkészülést – ecsetelte Schwartz Béla, Ajka város polgármestere. – Az önkormányzat elérte teljesítőképessége határát, a jövő évben a csapat működtetéséhez pénzügyi forrásokat biztosítani nem tud, így a biztonságos és eredményes szereplés megkívánja egy tőkeerős tulajdonos bevonását.

Mivel az FC Ajka Kft. tulajdonában jelentős értékű, az önkormányzat által apportált vagyonelemek is vannak, és azok közvetett értékesítését nem tervezi az önkormányzat, a testület arról is határozott, hogy az értékesítés előtt egy új, saját tulajdonú vagyonhasznosító cégbe vinné át az ingó- és ingatlanvagyont. Így a futballcsapat új tulajdonosa csak az NB II-ben való részvételhez kapcsolódó jogokat, azaz a licencet, illetve a labdarúgók játékjogát vásárolja majd meg. 

Az FC Ajka jelenleg a kilencedik helyen áll 12 ponttal. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában