Labdarúgás

1 órája

Döntetlen az éllovas ellen

Az FC Ajka 1-1-es döntetlent játszott az addig éllovas Kozármislennyel a labdarúgó NB II 9. fordulójában. Schindler Szabolcs tanítványai remekül kezdték a mérkőzést, de a Baranya vármegyei együttes sem hagyta magát.

Balogh Dávid

FC Ajka–HR-RENT Kozármisleny 1–1 (1-0) 

Döntetlent ért el az FC Ajka hazai pályán
Döntetlent ért el az FC Ajka hazai pályán
Fotó: Gyarmati László


Ajka, Városi Sportcentrum, 900 néző. V.: Jakab Á.
Ajka: Szabados – Tóth G., Tar, Jagodics B., Garai – Sejben, Kenderes (Doncsecz 79.) – Kovács N., Zsolnai, Borsos F. (Nagy K., 87.) – Szarka Á. (Pantovics 79.) Edző: Schindler Szabolcs.
Kozármisleny: Lékai – Beke (Kiss B. 46.), Vajda, Rácz L., Turi T. – Horváth D., Major S. – Horváth K. (Koszovcsuk 68.), Kirchner, Cipf (Lépő 92.) – Kócs-Washburn (Horváth P. 68.). Edző: Pinezits Máté. 

Fantasztikusan kezdte az FC Ajka a találkozót, az éllovas Kozármisleny nagy megdöbbenésére. A harmadik percben Tóth jobb oldali beadását Beke röviden fejelte ki, a labda így Sejben elé került, aki 16 méterről a bal oldali kapufát találta telibe. A kipattanót Borsos Filip érte el a leggyorsabban, majd két méterről nagy erővel a léc alá lőtte a labdát, 1-0. Az első vendég helyzetre 11 percet kellett várni, a korábban Ajkán is futballozó Cipf Dominik vette célba Szabados kapuját, azonban nem sikerült pontosra a lövése. Sokáig a mezőnyben folyt a játék, nem igazán dolgoztatták meg a hálóőröket a csapatok. A 42. minutumban Zsolnai jobb oldali szögletére Borsos emelkedett a legmagasabbra, a lehetőség ígéretesnek tűnt, de a 6 méteres fejes elkerülte a vendégek kapuját. Félidőre 1-0-s részeredménnyel vonulhattak a felek. 

A szünet utáni első lehetőség az ajkaiak előtt adódott. Zsolnai passzát követően Szarka ugratta ki nagyszerűen Borsost, aki befelé húzott, majd a kissé kisodródott helyzetből leadott, 10 méteres lövését Lékai a mezőnybe ütötte. A 61. minutumban Horváth Dániel jobb oldali beadását követően Kenderes hátra csúsztatta a labdát, Szabados kiöklözte. A kipattanó Turi elé került, aki azonnal tüzelt, ám a jobb alsó sarokra, gyakorlatilag gólba tartó löketet Szarka és Kovács együttes erővel tisztázta. A vendégek komoly nyomást helyeztek a hazai kapura, amit nem bírtak sokáig Kenderesék. Egy szépen felépített akció végén Horváth Péter fejelt a bakonyi kapuba kilenc méterről, 1-1. A hajrában nagy erőkkel ostromolták egymást a felek. A 85. percben az ajkaiak jártak közel az újabb találathoz, de Borsosék nem tudták bekotorni a labdát a kapuba. A fennmaradó játékidőben nem született már újabb gól, így egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában