Labdarúgás

5 órája

Fontos pontokat gyűjtött a Balatonfüredi FC

Közvetlen rivális otthonában sikerült nyerni. A Balatonfüredi FC két vereség után gyűjtötte be a pontokat a labdarúgó NB III-ban vasárnap.

Horváth Gábor

Két fájdalmas hazai vereség után, nem volt más választás, győznie kellett idegenben a Balatonfüredi FC csapatának. A 13. BFC a 14. (már kieső) helyen tanyázó Kelen SC vendége volt az északnyugati csoport 13. fordulójában. A felek között két pont volt a különbség.

Közvetlen riválisa otthonában szerepelt a Balatonfüredi FC a labdarúgó NB III-ban.
Közvetlen riválisa otthonában szerepelt a Balatonfüredi FC a labdarúgó NB III-ban. Irmes Dávid gólt lőtt és gólpasszt adott
Fotó: Nagy Lajos / Forrás:  archív

A szünet után gyorsan vezetést szerzett a Balatonfüredi FC

Az első játékrészben a vendég fürediek végig domináltak, kialakítottak helyzeteket, de a befejezések még nem sikerültek.

A hazai csapatnak egy említésre méltó lehetősége volt, a 39. percben, de szerencsére nem tudtak vele élni a fővárosiak.

A szünet után perceken belül vezetést szerzett a BFC. 

A 48. percben Szabó baloldali beadása után Irmes lövése egy védőn megpattanva a jobb sarokba vágódott, 0-1.

A 67. percben a bal oldalon Rédling indította Irmest, akinek a beadására a második hullámban érkező Szabó Bence a bal alsó sarokba passzolt, 0-2. 

Kiegyenlítettebbé vált a játék, a hazai együttes próbált változtatni az eredményen, de a füredi védelem jól állt a lábán, sőt vendéghelyzetek is adódtak. Több gól azonban már nem esett.

Megérdemelt győzelmet aratott a nagy szívvel és lelkesedéssel játszó BFC, amelynek mintha idegenben jobban menne a játék.

Tudósított: Fülöp Zoltán.

Eredmény, labdarúgó NB III: Kelen SC-Balatonfüredi FC 0-2 (0-0)

Budapest, 100 néző. V.: Erdélyi. Kelen SC: Czerula – Kámi, Koncz, Erdei, Kádár, Bedővári, Szabó N. (Szőke, 58.), Juhász (Kutsera, 79.), Szabó D., Egyed, Borisza (Danis, 70.). Edző: Simon Ákos.

Balatonfüredi FC: Iváncsics – Rédling (Kalmár, 85.), Farkas, Tóth L. (Karsai, 88.), Sárossy, Mayer G., Burucz, Szabó B. (Markó, 77.), Tóth G., Irmes, Molnár K. Edző: Szabados Tamás.

Szabados Tamás: - Gratulálok a fiúknak, szép győzelem volt, de a helyzetek kihasználásán javítanunk kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában