Labdarúgás

2024.09.07. 20:03

Tisztesen helytálltak a fürediek a Ferencváros ellen (képgaléria, videó)

A balatonfüredi labdarúgás százéves évfordulóját ebben az esztendőben programsorozattal ünneplik a városban. Ennek apropóján szombat délután különleges gálamérkőzést rendeztek a Balatonfüredi FC Sporttelepén, ugyanis a 35-szörös magyar bajnokot, a Ferencvárosi Torna Clubot fogadták Szabados Tamásék.

Balogh Dávid

A mérkőzés előtt egy órával már rengeteg ember tartózkodott a helyszínen, és mindenki nagy figyelemmel követte a zöld-fehérek bemelegítését. Kezdésre mintegy 1500 ember jelent meg a BFC létesítményében, mindenki futballünnepet várt. A találkozó elején a kezdőrúgást Rózsa Lajos, a fürediek legendája (korábbi játékosa és edzője) végezte el. A fővárosiak nem vették félvállról a mérkőzést, a lehető legjobb keretükkel álltak ki (csupán azok a játékosok hiányoztak, akik a válogatottjuknál szerepelnek jelenleg). A zöld sasoknál bemutatkozott a napokban szerződtetett brazil csatár, Matheus Saldanha, akinek a piaci értékét 8 millió euróra becsüli a Transfermarkt. 

Hősiesen küzdöttek a fürediek a gálamérkőzésen
Fotó: Nagy Lajos / Napló

A Fradi az első percektől fogva dominált a találkozón, és a 8. minutumban meg is szerezte a vezetést. Saldanha harcolt ki szabadrúgást mintegy 23 méterről, a pontrúgást Raul Gustavo vállalta el, majd laposan, ballal a kapuba lőtt, 0-1. A Balaton-partiak elvétve kerültek a vendégkapu előterébe, de komoly gólszerzési lehetőséget nem tudtak kialakítani. A 29. percben Pappoe adott remek labdát Zachariassennek, aki magabiztosan lőtt a füredi hálóba, 0-2. A szünetig akadtak még helyzetek, de újabb találat már nem született. 

A szünetben több játékosát is lecserélte Jansen vezetőedző, és közülük néhányan a füredi lelátóra mentek aláírást osztogatni és képeket készíteni a rajongókkal.

A fordulás után sem változott a játék képe, támadott a Fradi, a fürediek pedig hősiesen védekeztek. A 62. percben Pászka harcolt ki egy büntetőt, de a BFC kapusa, Iváncsics Alex érezte az irány, és túljárt Kady eszén. A 79. minutumban egy balatonfüredi szöglet okozott kellemetlen pillanatokat a vendégeknek, és közel is jártak a szépítéshez, de Burucz minimálisan célt tévesztett. A folytatásban nem forogtak veszélyben a kapuk, és végül kétgólos sikert aratott az FTC. A remek hangulatú találkozó után a labdarúgók közös vacsorán vettek részt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!