Bazaltkocka jár a legjobbaknak

13 órája

Különleges program: zárt bányaterületre léphetnek a futók

Egészen különleges helyszínen rendezik meg az I. Bazalt Trail elnevezésű futóversenyt.

Horváth Gábor

Különleges helyszín, különleges jutalmak – első alkalommal rendezik meg a Bazalt Trail futóversenyt Fotó: a szervezők

A szombati 10,5 kilométeres megmérettetés az uzsai faluközpontból indul és oda is ér vissza, a fő helyszíne viszont a bazaltbánya, amelynek területére alapesetben tilos a belépés.

 

Hoffmann Zsolt szervező lapunknak elmondta: az első alkalommal életre hívott versenyt olyan terepen rendezik meg, amely zárt, a kilátás pedig egyedi és különleges. A futók mellett indul egy túrázó csoport is, amely a bánya területén lévő Pálos kolostorig látogat el öt kilométeres távon. A rajt szombat délelőtt 10 órakor lesz, nevezni még a helyszínen is lehet (reggel 8 órától), a létszámlimit 200 fő.

Az I. Bazalt Trailnek nemcsak a helyszíne, hanem befutóérmei és kupái is különlegesek, egyediek. A leggyorsabbak az oklevél mellett egy-egy bazaltkockát vihetnek haza, ahogyan az „érmek” is ebből a kőzetből készülnek.

Az eseményt a bazaltbánya, a helyi önkormányzat, az Uzsai Sport és Kulturális Egyesület szervezi, valamint a balatonedericsi Ma-Zso-La futóegyesület segíti.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában