Fuss az iskoládért

2 órája

Közel ötezren ragadtak sportcipőt Veszprémben

Vasárnap délelőtt a veszprémi Barátság park adott helyet az idei „Fuss az iskoládért!” elnevezésű, nagyszabású versenynek. A programon nem csak az iskolák tanulói vettek részt, hanem tanárok, barátok, szülők, futni vágyók.

Balogh Dávid

Az esemény ötletgazdája a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém volt, a versenyt pedig Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, illetve a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) rendezte meg. A program védnöke Porga Gyula, Veszprém város polgármestere, illetve Tari Annamária, az 1911-es Rotary District kormányzója volt. 

Rengetegen indultak el a népszerű eseményen
Fotó: Nagy Lajos / Napló

A regisztráció kezdetén már rengeteg ember gyűlt össze a Barátság parkban, ahol átvehették a rendezvénypólót az indulók. A megnyitóbeszédeket követően közös bemelegítés vette kezdetét, majd 10 órától elrajtolt a Rotary teljesítménykör, ahol 2000 métert kellett lefutniuk a jelenlévőknek. Előzetes információink szerint közel 5000-en álltak rajthoz, voltak akik különleges négy lábú társaikkal tették meg a két km-es távot. A távot teljesítő futók beérkezéskor ajándékcsomagot vehettek át, amely tartalmazott egy szelvényt is. Ezt a szelvényt az adott iskola nevével ellátott gyűjtőládába kellett bedobni. A Rotary Futamon az iskolák értékelése diákméterben történt. (A diákméter az iskola diákjai által lefutott össztáv osztva az iskola létszámával.) Az első helyezett iskola 500.000, a második 400.000, a harmadik pedig 300.000 forint értékű sport célú támogatást nyert. Díjazták továbbá a 4., 5., illetve a 6. helyezettet is.

Akiben volt még energia, rajthoz állt a VEDAC váltófutásán (4x500 méter) is a nap folyamán. Az indulókat itt három kategóriára osztották, alsó tagozatos iskola váltó, felső tagozatos iskola váltó, illetve a nyílt váltófutamra. Itt az első helyezett kupát nyert, illetve éremdíjazásban részesültek a dobogósok. A váltófutáson résztvevők létszáma nem számított bele a diákméter számításba. 

A Rotary futamban idén is címvédés történt, ugyanis a legtöbb szelvényt a Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola szerezte meg, így ők zártak az első helyen. További eredmények hamarosan...


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában