Hibátlanok rangadója

4 órája

Kézilabda-BL: Lisszabont is beveszik a veszprémiek?

Két hibátlan csapat csap össze egymással szerda este Lisszabonban: a Veszprém HC a Sporting CP vendége lesz a kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában.

Horváth Gábor

Kétféle érzés kavaroghat a portugálokban a Veszprém HC múlt heti, Paris Saint-Germain elleni találkozóját nézve. A bakonyiak klasszis teljesítménnyel ütötték ki a francia bajnokot, ez, különösen a második félidőben, olyan játék volt, ami félelmet gerjeszthet a riválisokban, így a lisszaboniak lába is megremeghet. A másik hangulat, ami hatalmába kerítheti őket, az az esélytelenek nyugalmának érzése. A dolog persze nem ilyen egyszerű a profi sportban.

Nedim Remiliék a múlt héten semmi esélyt nem adtak a Párizsnak
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Hiába esélyes a Veszprém HC Lisszabonban is, a hazaiak szintén jó formának örvendenek, az első fordulóban az Orlen Wisla Plockot intézték el otthon (34-29), majd a Fredericia HK vendégeként gyűjtötték be a pontokat, méghozzá nagyon magabiztosan, 37-19 arányban nyertek.

Figyelmeztető jel lehet a veszprémiek idei első BL-meccse is, Xavier Pascual alakulata rengeteget hibázott a Füchse Berlin csarnokában, emiatt a németek kis híján kiegyenlítettek az utolsó pillanatban. A végeredmény 32-31 lett.

A Paris SG ellen aztán kiküszöbölte a gyenge periódusokat a magyar bajnok, amely 41-28-cal küldte hazai a francia együttest. A vendégek a második félidőben csak kapkodták a fejüket, és lógó orral távoztak a Veszprém Arénából. Tudták, hogy olyan pofont kaptak, amely kihathat akár az egész szezonjukra is. A bakonyiak épp ellenkező érzelmi utat jártak be, értékes magabiztosságot és nyugalmat meríthettek a találkozóból, illetve ezt a lendületet igyekeznek továbbvinni a folytatásban.

Ha jól megy a magyar bajnoknak, rendkívül nehéz rajta fogást találni. A PSG ellen mutatott játékra nem sok riválisnak van ellenszere a világon, a Sportingnak biztosan nem. Amennyiben koncentráltan kézilabdázik a Veszprém HC, jó eséllyel Lisszabonban is begyűjti a pontokat, ugyanakkor nagyon oda kell figyelnie a rendkívül gyors játékra képes házigazdára.

A Sporting CP-Veszprém HC BL-meccs szerdán 20.45-kor kezdődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában