Kosárlabda NB I/B

Tegnap, 9:00

Későbbre ígérik a csúcsformát (képgaléria)

Miként a felkészülés kezdetét, a közelgő bajnoki nyitányt is nagy tervekkel várja a Veszprém Kosárlabda Klub, igaz, – a tesztmérkőzéseik közben – még időre van szükségük ahhoz, hogy a gépezetükben minden a helyére kerüljön.

Király Ferenc

A bakonyiak legutóbb negyedikek lettek az NB I/B Zöld csoportban, majd a holt idényben új időszámítás kezdődött náluk, hiszen a tavasszal látott körükből csak Alex Geddes, a skót szakvezető és a már kosárlabda magyarnak számító szerb bedobó, Vukasin Krkljes maradt hírmondónak, – miután kilencen elmentek és nyolcan érkeztek –, ők képviselik az állandóságot. A klubtörténet legfiatalabb, húsz éves átlagéletkorú gárdája már túl van az erőgyűjtő alapozáson és futószalagon játssza az edződerbijeit, így „összefutottak” már a Kométa Kaposvári KK-val, a székesfehérvári Dávid Kornél KA-val, a BKG-Príma Szigetszentmiklóssal és a Kozármisleny SE-vel.

A húszéves átlagéletkorú veszprémi gárda futószalagon játssza az edződerbijeit
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Mivel sok energiát kell fektetniük a csapatépítésbe, a számszerű eredmények egyelőre nem túl fényesek, a sportolók ettől függetlenül motiváltak: a tizennégy szereplős harmadosztályú bajnokságban ott lennének a legjobbak versenyében, hisznek abban, hogy együtt elérik a céljaikat. A VKK az első fordulóban, szeptember 28-án (szombat, 18 óra) az egri Esterházy SC-t fogadja a Vetési gimnáziumban, ahol a rajtig lesz még egy felkészülési találkozójuk, 19-én (csütörtök, 19 óra), mikor is az Alba Fehérvár U21-es együttesével néznek farkasszemet.

– Az eddigi edzőmeccsek alapján elégedettek lehetünk a csapat fejlődésével, az eddig végzett munkával, de akad még teendőnk a nyitányig – mondta Naményi Márk, a klub sportigazgatója. – Már látszik valamelyest a társaság karaktere. Az új spílerek viszonylag gyorsan beilleszkedtek, s már többször megmutatták, hogy a közösség hasznos tagjai lehetnek. A felkészülés ezen szakaszában persze még nem várhatunk csúcsformát a srácoktól, akikről az elmúlt hetekben kiderült, hogy jól terhelhetők, illetve megfelelő az erőnlétük. Taktikai szempontból jó néhány elemet sikeresen gyakoroltunk, az összkép támadásban és védekezésben is javul, igaz, bizonyos dolgokon még dolgoznunk kell. A mostani párharcok arra jók, hogy rávilágítsanak a hiányosságainkra, de ezen elemek fejleszthetők. A pontvadászat előtt az a legfontosabb célunk, hogy egységes és versenyképes kollektívát építsünk. Az eddigi jelek arra utalnak, hogy e tekintetben jó úton haladunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!