Kerékpár

2024.09.15. 17:23

Horvátországban álltak rajthoz a VESC kerékpárosai

Az MVM VESC Cycling Team őszi versenyblokkjának első állomása a horvát kupa metkovic-i futama volt, ami idén is UCI C1-es minősítéssel került a nemzetközi naptárba.

Veol.hu

A helyszín új volt a versenyzők számára, így izgatott várakozással tekintettek a szombaton kezdődő pálya edzésekre. Az látszott az első körökben, hogy nem lesz egyszerű dolga kerékpárosoknak, mivel a nyomvonal durván sziklás volt mind lefelé, mind az emelkedőkön, ráadásul elég ritmustalan, sok helyen még a technikailag jól képzett versenyzőknek is fejtörést okozott.

Elsőként Bokros Kincső pattant nyeregbe az U17-esek mezőnyében, aki egy beállítási hiba miatt egyből lánc leeséssel kezdte futamát, így utolsóként indult a többiek nyomába. Szerencsére az első kör végére ledolgozta hátrányát és a második körben sikerült is az élre állnia, majd a célig meg is tartotta első helyét.

Bokros Kincső a futam előtt hűséges társával pihent, majd a versenyen első lett
Fotó: VESC/Facebook

A junioroknál Révész Ádámnak lehetett szurkolni, aki sérülései ellenére mégis elindult a versenyen és bár látszott, hogy nem mozog túl jól a fájdalmai miatt, igyekezett tartani a lépést az élen haladó olasz és osztrák versenyzőkkel. Végül a pontszerző 4. helyen ért célba.

Az elit futamok 12:30-as rajtjára 38 fokot mutatott a hőmérő, ami a népes nemzetközi mezőny ellen nem könnyítette meg versenyzők dolgát. Bokros Csenge a nők között jól rajtolt és két osztrák versenyzővel el is léptek a többiektől. Csenge a verseny első felében jól tartotta magát és ugyan a hőség és az ellenfelek ritmusváltásai felőrölték, sikerült a harmadik helyét megtartania a célig, mellyel a bronzérem mellett 30 ranglista pontot is begyűjthetett.

A férfiaknál Horváth Áron rajtja is biztatóan indult és az első körről jó pozícióban érkezett meg minimális hátránnyal az élbolytól. Azonban a meleggel Áron ezúttal nehezen birkózott meg, a megcélzott top 10-ből kicsit kicsúszva, végül a 13. helyen, de még 4 UCI pontot szerezve ért célba.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!