Kézilabda

2024.09.15. 20:43

Füred kontra Veszprém: tíz gól közte

Nem borult a papírforma az NB I-es vármegyei kézilabda mérkőzésen, amin a fürediek negyven percig remekül tartották magukat, aztán az eseményfolyam jelentős részét kontrolláló veszprémiek ráléptek a gázpedálra, és nem hagytak megválaszolatlan kérdéseket a két pontot illetően.

Király Ferenc

A veszprémiek jó hangulatú meccsen nyertek a Balaton Szabadidő Központban

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Balatonfüredi KSE–Veszprém HC 28-38 (12-15)
Balatonfüred, 700 néző. Vezette: Bóna, Földesi.
Balatonfüred: DEMÉNYI – URBÁN-PATOCSKAI 5 (1), KLJUN 4, Németh B. 2, Vasilev 3, Varga M. 2, BÓKA 3. Csere: Matos (kapus), Rozman 2, Szmetán 1, Szöllősi 1, Simotics 2, Sretenovic 3, Kovács B., Klucsik. Edző: Kis Ákos.
Veszprém: JENSEN – ELÍSSON 6 (1), EL-DERA 6, Ligetvári, Pesmalbek 2, Casado 2, Vajlupau. Csere: Sandell 3, FABREGAS 5, Cindric 2, KOSZOROTOV 5, Végh 2, Descat 3 (3), Hoffmann 2. Edző: Xavier Pascual.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/4.
Az élvonalban múlt héten idegenbeli diadallal debütált hazaiak az esélytelenek nyugalmával várhatták a csatát, mert mégis csak a kontinens egyik legprímább csapatát látták vendégül, ezért főként a hátsó alakzatukat akarták továbbépíteni, miközben a fiataljaiknak szereplési lehetőséget biztosítanak. Noha a tópartiak szereztek vezetést, a bakonyiak hamar fordítottak (1-3), s ha nincsenek Deményi bravúrjai, nagyobb előnyre is szert tehettek volna. Ehelyett a 10. percben 4-4 volt az állás, a BKSE szemre is tetszetősen vitézkedett, Casadoék nem tűntek élesnek, igaz, ha megrázták magukat és felpörögtek, az nyomban megmutatkozott az eredményjelző-táblán (4-7). Németh Balázsék hátrányban sem adták fel a kiegyenlített derbit, negyedóra után csak egy gól volt a hátrányuk (7-8), mi több, ha a 21. percben Jensen nem tündököl, újra ugyanúgy álltak volna a gárdák (9-10). A vendégek nem koncentráltak a nívójukhoz mérten, a technikai hibáik mellett büntetőt is rontottak, ám arra azért takaréklángon égve is ügyeltek, hogy – Elíssonék villanásaival – túlzottan közel ne engedjék magukhoz a jól küzdő ellenfelüket (9-13).

Fordulás után sem voltak megilletődve a teher nélkül iparkodó fürediek, vérmes remények híján – Sretenovic lövéseivel – tapadtak a riválisra (16-18). Nagyjából eddig voltak partiban a BL-résztvevővel, amely dán portása közbeavatkozásainak köszönhetően kezdett elhúzni, a védései pedig mintha lelki útravalóként is szolgáltak volna a társainak (16-21). Később felváltva találtak be a felek, de az azért érződött, hogy már a bajnoki címvédő dominál (18-22), Fabregasék mind határozottabban adták tanújelét annak, hogy melyik a jobb csapat (18-25). Feljavult a védekezésük, de a másik oldalon is az addiginál jobban figyeltek (20-27), hiába kértek időt a több fiatalt is szerepeltető fürediek. Igaz, valamelyest megint csökkent a különbség (22-27), majd a pontosabb és fegyelmezettebb veszprémiek végérvényesen határoztak a pontok sorsáról (23-31). A hajrában már csak az volt a kérdés, hogy a szimpatikusan küzdő hazaiak tízen belül maradnak, ami közvetlenül a lefújáskor sikerült is nekik.

Kis Ákos: - Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban éreztem némi visszalépést, de összességében így is jó eredményt értünk el. Fiataljaink képet kaphattak egy sztárcsapat elleni párharc iramából, légköréből.

Xavier Pascual: - Jól játszott a vetélytársunk, különösen támadásban, egy-egy elleni szituációkban. Örülök a mai produkciónknak, kiváltképp a második játékrészben kézilabdáztunk lendületesen és koncentráltan.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!