Kézilabda NB I

2 órája

BKSE: nincs mese, nyerni kell

Nem az esélytelenek nyugalmával várja a Balatonfüredi KSE a NEKA ellen szeptember 29-én (vasárnap, 18 óra) tartandó NB I-es derbit, a hazai kézilabdakörnek nem lehet más célja, mint begyűjteni a két pontot – lévén, hogy jobb és egységesebb az ellenfelénél –, de azért hiba lenne előre inni a medve bőrére.

Király Ferenc

Kis Ákos vasárnap korábbi harcostársa ellen vezényli tanítványait

Fotó: Fülöp Ildikó (archív)

Fellélegezhetnek valamelyest a fürediek, mert a zajló élvonalbeli sorozat elején „letudták” a BL-résztvevőket, a legrangosabb kontinentális kupasorozatban is komoly terveket dédelgető Veszprém HC-t és hétvégén az OTP Bank-Pick Szegedet. Így jelenleg egy dicséretes idegenbeli győzelemmel és két bekalkulált vereséggel a tabella tizenegyedik helyén állnak. Leendő riválisuk is éppen ilyen mérleggel „büszkélkedhet”, de mivel a bogláriaknak jobb a gólkülönbsége, ők a nyolcadik pozíciót foglalják el. Sótonyi László tréner – Kis Ákos, a BKSE edzőjének egykori veszprémi harcostársa – tanítványai a Dabas KC-t két vállra fektették, viszont a MOL Tatabánya KC-tól és a Carbonex-Komlótól kikaptak. Ha nem is tűnik olyan egyértelműnek, a tét immáron Németh Balázsék vállát nyomja, ők a párharc esélyesei. Van is rajtuk eredménykényszer a nem túl acélos akadémistákkal szemben, de ha lépni szeretnének egyet a céljaik felé, akkor hozniuk kell az előttük álló csatát.

Persze ne legyen kétségünk afelől, hogy a – némi túlzással pontszerzési kényszerben lévő – füredieknek a várhatóan nehéz és küzdelmes bajnokin meg kell majd dolgozni a sikerért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában