Veszprém után Szeged

2 órája

BKSE: nem ezt a derbit kell hozniuk

Miután a tét aligha nyomja majd szeptember 22-én (vasárnap, 18 óra) a Balatonfüredi KSE vállát, felszabadultan, időnként az oroszlán bajszát rángatva kézilabdázhat a – Bajnokok Ligájában is komoly terveket dédelgető, a párharc toronymagas esélyesének számító – OTP Bank-Pick Szeged otthonában.

Király Ferenc

Deményi Xavérnek minden bizonnyal a Szeged ellen is sok dolga akad majd

Fotó: Fülöp Ildikó (archív)

Ha úgy tetszik, nincsenek irigylésre méltó helyzetben a tópartiak, hiszen az első osztályú pontvadászat előző körében a Veszprém HC-t fogadták, míg most a másik magyar BL-indulóhoz látogatnak, melynek játékoskerete nem sokkal gyengébb a bakonyinál. A Tisza-partiak első négy NB I-es fellépésüket gond nélkül hozták, így több bajnokit játszva egyelőre makulátlan mérleggel vezetik a tabellát. Borítékolható, hogy a gyors lerohanásaikat hétvégén is okosan vinnék végig.

Az egy diadallal (PLER-Budapest, idegenben) és egy vereséggel (Veszprém, odahaza) álló BKSE tehát újra az esélytelenek nyugalmával várhatja a csatát, mert nem megbántva őket, ezúttal sem lehetnek vérmes reményeik: nincs rajtuk eredménykényszer. Ugyanakkor, ha lesz tartásuk – mint a vármegyei riválisuk ellen –, egységesnek és összeszedettnek mutatkoznak, akkor a saját értékrendjük szerint egy jó mérkőzést vívhatnak, amivel szurkolóiknak már örömet szerezhetnek. Persze a tempót minden bizonnyal a jobb játékerőt képviselő Bánhidi Bencéék diktálják majd, de Bóka Bendegúzék derekasan küzdve, megfelelő tartást mutatva képesek lehetnek a harcos énjüket mutatni. Szakvezetőjük, Kis Ákos abban reménykedik, hogy a lefújáskor elégedett lesz a tanítványai hozzáállásával, akiknek arra is kell törekedniük, hogy a jó periódusaikat minél tovább kitolják.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!