Kézilabda

2024.08.27. 11:00

Nem utazik el Boszniába a Veszprém HC

Mégsem vesz részt a boszniai Dobojban sorra kerülő, szerdán kezdődő nemzetközi felkészülési tornán a Veszprém HC férfi kézilabdacsapata.

Veol.hu

A bakonyiak a Hallében megrendezett So-Tech Kupán két német csapat, a Füchse Berlin és a THW Kiel legyőzésével az élen végeztek, szombaton azonban nem várt nehézségekkel szembesültek. Öt játékosuknál és három stábtagjuknál is ételmérgezésre vagy vírusos fertőzésre utaló tünetek jelentkeztek, többen kórházba kerültek és infúziót kaptak. 

A klub honlapjának keddi beszámolója szerint a megbetegedések oka még mindig nem tisztázott, sőt azóta is gyarapodtak az esetszámok, ráadásul a csapat egynapos késéssel érkezett haza a hannoveri repülőtérről. 

Pihenőt kapott a csapat erre a hétre 
Fotó: Fülöp Ildikó

„Tekintettel arra, hogy további vizsgálatok szükségesek az okok feltárásához, valamint az orvosok pihenést javasoltak, a vezetőség és a szakmai stáb úgy döntött, hogy nincs más választásunk, mint lemondani a Bosznia-Hercegovinában megrendezésre kerülő felkészülési tornát” – áll a klub közleményében.

„Nagyon sajnáljuk, hogy nem tudunk részt venni a kupán és elnézést kérünk a szervezőktől, de a csapat egészsége a legfontosabb, és nem utolsó sorban pedig egy esetleges vírusfertőzés következtében a többi alakulat épségét is szem előtt kell tartanunk.” – nyilatkozata Dr. Bartha Csaba, a klub vezérigazgatója, a csapat honlapján. 

A hét hátralévő részére a teljes keret pihenőt kapott, csak orvosi vizsgálatok várnak a játékosokra, hogy feltárják a probléma okát és megfelelő kezelést biztosítsanak számukra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!