Sakk

2024.08.06. 21:14

Gaál Zsóka nagymesterek között remekelt

A 17 éves ajkai korosztályos világ- és Európa-bajnok sakkozó, Gaál Zsóka a magyar fővárosban rendezett SixDays elnevezésű nagymesterkörverseny 10 fős nemzetközi mezőnyében egyedüli női játékosként szerepelt, és bár a nyolcadik helyen volt rangsorolva, végül hat pontjával holtversenyben végzett az élen.

Veol.hu

A Veszprém vármegyei reménység a tornán egyszerre teljesítette a második női, és az első férfi nemzetközi mesteri normáját.

– A végeredménynek nagyon örülök, hiszen a 10 fős mezőnyben 8. helyen voltam rangsorolva, és egyedüli nőként holtversenyben az 1-2. helyen végeztem. Igazán boldog vagyok! – olvasható Gaál Zsóka hivatalos Facebook-oldalán.

Gaál Zsóka az élen végzett holtversenyben
Fotó: Facebook/Gaál Zsóka

Szeptember 10. és 23. között Budapest ad otthont a 45. sakkolimpiának, melyen Gaál Zsóka a világ ötödik legnagyobb sporteseményének legfiatalabb magyar résztvevőjeként, a női A válogatottban játszik. A sokra hivatott sakkozó már két évvel ezelőtt, 15 esztendősen is tagja volt az indiai Chennaiban rendezett sakkolimpián 11. helyen záró női nemzeti együttesnek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!