Kézilabda

2024.08.25. 12:54

Ételmérgezés vagy vírusos fertőzés? Csúnya betegség kapta el a veszprémi csapatot Németországban

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, a Veszprém HC ma döntőt játszik a So-Tech Cup elnevezésű németországi felkészülési kézilabdatornán. A bakonyiak gáláztak az elődöntőben, sajnos azonban egy betegség megtizedelte a keretüket.

Horváth Gábor

Öt játékos és három stábtag is megbetegedett a németországi Halléban – számolt be róla a Veszprém HC hivatalos Facebook-oldalán. A bakonyiak felkészülési tornán szerepelnek, szombaton magabiztosan fektették két vállra a Füchse Berlint az elődöntőben.

A veszprémiek a Kiel ellen játszanak, de több játékosukra sem számíthatnak
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Egy játékos és egy stábtag már a mérkőzés alatt és után rosszul volt, hányás és hasmenés volt a tünet. „A lefújást követően kihívtuk hozzájuk a mentőket, akik ételmérgezésszerű vagy vírusos fertőzésre utaló tüneteket állapítottak meg és infúziót adtak nekik, majd beszállították őket a bielefeldi kórházba. Pár vizsgálat és vérvétel után éjszakára visszatérhettek a hotelbe” – írták a veszprémiek.

Sajnos a történet itt még nem ért véget. Az éjszaka folyamán mások is rosszul lettek, öt játékos és három stábtag érintett összesen, a pozitívum az, hogy „az állapotuk jelenleg stabil, javulóban van, így kórházi ápolás szerencsére nem szükséges”.

A Veszprém HC vasárnap 15.30-as kezdettel a THW Kiel ellen játssza a kupa fináléját.

„Egy csapat vagyunk, minden téren egymást támogatjuk. Aki, legyen az stábtag vagy játékos, nem tudja elvégezni a munkáját, a többiek a helyükbe lépve segítik a csapatot. Ez ilyen egyszerű, semmi kifogás, többet kell dolgoznunk ma” – fogalmazott Xavier Pascual vezetőedző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!