Akadtak izgalmak a hajrában

2024.08.26. 07:12

Drámai mérkőzésen nyert az Ajka a Kisvárda ellen

A labdarúgó NB II 5. fordulójában a 14. helyezett FC Ajka a hatodik helyen álló Kisvárda Master Goodot fogadta. A zöld-fehérek rettentően jól kezdték a találkozót, és a félidőre két gólos előnnyel mehettek. A második játékrészben feljavult a Kisvárda, és a hajrában kétszer is betalált, de a három pontot az Ajka szerezte meg.

Balogh Dávid

FC Ajka – Kisvárda Masters Good 3-2 (2-0)

Ajka, 1200 néző. V.: Berényi T. 

Ajka: Szabados – Tóth G., Tar, Kenderes, Csemer (Garai, 87.)– Kopácsi, Csizmadia (Sejben, 72.) – Kovács N. (Pantovic, 72.), Zsolnai, Borsos F. (Doncsecz, 59.) – Szarka (Bobál G., 59.). Edző: Schindler Szabolcs. 

Kisvárda: Hrabina – Cipetic, Stefan, Jovicic, Körmendi (Szőr, 73.) – Matic (Bíró B., a szünetben), Babják (Ponomarenko, 67.) – Molnár G., Szpaszics (Gyurkó, 67.), Camaj (Soltész D., a szünetben)– Mesanovic. Megbízott edző: Révész Attila. 

Borsos szerezte az első ajkai találatot
Fotó: Nagy Lajos / Napló

 

Lendületesen kezdte a találkozót a hazai alakulat, és rögtön a kapuja elé szögezte a kisvárdai csapatot. A múlt idényt még NB I-ben töltő nyírségieket meglepte az Ajka domináns játéka, és sokáig csak keresték magukat a pályán. A 14. percben Zsolnai remek indítása a jobb oldalon felfutó Tóthot találta meg, a beadást Szarka találta el furcsán, ám a labda pont így volt jó a túloldalon érkező Borsos Filipnek, akinek csak be kell passzolnia a labdát a hálóba, 1-0. A folytatásban sem vett vissza a hazai csapat, és a 26. minutumban megduplázta az előnyét, Zsolnai szöglete után Csizmadia volt eredményes fejjel, 2-0. A játék további részében is domináltak a bakonyiak és végül két gólos előnnyel vonulhattak pihenőre. 

A második félidő első részét meddő kisvárdai mezőnyfölény jellemezte. A félidő felénél Cipetic lövése süvített el Szabados kapuja fölött. A 68. percben aztán Csemer nagy bedobása után harmadszor is betalált az Ajka, Tar Zsolt lőtt a kapuba fordulásból, 3-0. A hajrára kiengedett a hazai alakulat, és a 89. minutumban szépítettek a vendégek. Szőr Levente lőtte kapásból a kapuba a labdát egy szöglet után, 3-1. A várdai együttes nem állt le, és a 91. percben Molnár Gábor is betalált, 3-2. A ráadás utolsó percei nagy izgalomban teltek, de újabb gól már nem született. 

Schindler Szabolcs: – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, gólokat szereztünk. A második félidőben átadtuk a területeket, de így is sikerült betalálnunk, és minden úgy történt ahogy azt előre elterveztük. A mérkőzés végén sajnos két gólt is kaptunk, kevésbé ültek a cserék most, és két perc kihagyás elég volt hozzá, hogy visszahozzuk a meccsbe az ellenfelet. 

Révész Attila: – Megérdemelték a hazaiak a győzelmet, főleg az első félidő miatt. Az utóbbi időben Magyarországon divattá vált, hogy a játékosok megbuktatják a turpisságukkal és csalásukkal az edzőket, és nálunk is van van olyan játékos aki alibizik és takarékon játszik. Az első félidő derekáig a masszőröm többet futott, mint néhány játékosom. Itt nálunk nem klub fog bukni, hanem a játékosok, ezeket a labdarúgókat el kell távolítani. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!