Kézilabda

2024.07.11. 11:40

Világbajnokságra hívták a veszprémieket

A Veszprém HC meghívást kapott a 2024-es IHF klubvilágbajnokságra, közölte a bakonyi klub. A vb-t szeptember 27. és október 3. között rendezik meg, a helyszín Egyiptom.

Horváth Gábor

A megmérettetésen kilenc csapat vesz részt. Az már biztos, hogy ott lesz a címvédő német Magdeburg, a friss Bajnokok Ligája-győztes spanyol Barcelona. A Veszprémmel együtt ők hárman képviselik majd Európát. Afrikából a házigazda al-Ahli és Zamalek vesz részt a klub-vb-n, Ázsiából a szaúdi Halizs, a közép- és dél-amerikai régióból pedig a brazil Taubaté kvalifikálta magát. Az észak-amerikai és karibi régió selejtezőtornája (New York), valamint az óceániai kvalifikációs verseny (Canberra) még hátravan.

A bakonyiak eddig egyszer szerepeltek klub-vb-n
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A veszprémiek eddig egyszer szerepeltek klubvilágbajnokságon, 2015-ben ezüstérmet szereztek. Az idei tornán a kilenc együttes hármas csoportokban kezdi a küzdelmet, az elsők és a legjobb második jut tovább a négy közé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában