Labdarúgó NB III

2024.07.16. 10:28

Veszprém vármegyei derbi lesz az első körben

Balatonfüred-Veszprém bajnoki mérkőzést rendeznek a labdarúgó NB III idei első fordulójában.

Horváth Gábor

Végre elkészült a csoportbeosztás és a sorsolás (1-3. forduló) a honi labdarúgó harmadik vonalban. Az új, 2024/2025-ös évad július 28-án kezdődik. Az első fordulóban máris találkozik egymással a két Veszprém vármegyei csapat: a Balatonfüredi FC fogadja a Veszprémet.

A Balatonfüredi FC és a Veszprém július végén bajnoki meccsen találkozik
A Balatonfüredi FC és a Veszprém július végén bajnoki meccsen találkozik
Fotó: Nagy Lajos/Napló

A Balaton-partiak és a bakonyiak egyaránt az északnyugati csoportban szerepelnek, épp ahogy az előző idényben. A mezőny 16 csapatos és tagja a tavaly még NB II-es Haladás és Mosonmagyaróvár is.

Az első forduló párosításai az északnyugati csoportban: FC Sopron-Szombathelyi Haladás, Komárom-ETO Akadémia, Gyirmót II.-Mosonmagyaróvár, Bicske-Érd, Dorog-Puskás Akadémia II., Balatonfüred-Veszprém, Kelen-Budaörs, III. Kerület-Újpest II.

Az együttesek természetesen már a felkészülés hajrájában vannak, szerdán pedig ismét pályára lépnek edzőmeccsen. A Veszprém az NB II-es FC Ajka vendége lesz (10.00), a Balatonfüredi FC eredetileg a Csornával játszott volna, de az ellenfél lemondta a találkozót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában