Remek idők születtek

2024.07.22. 09:49

Ők úszták át leggyorsabban a Balatont

Beszámoltunk róla, az erős hullámzás miatt nem volt könnyű dolguk a 42. Lidl Balaton-átúszás résztvevőinek, ennek ellenére remek eredmények születtek. Mutatjuk, kik voltak a leggyorsabbak.

Horváth Gábor

A szervező Budapest Sportiroda által közzétett eredménylista szerint a Révfülöp és Balatonboglár közötti, valamivel több mint öt kilométeres távot a veszprémi Barabás Imre (Balaton Úszó Klub) és a pécsi Hartmann Máté úszta le a leggyorsabban, nekik egy óra, egy perc és 54 másodpercre volt szükségük a célba érkezéshez.

A profi úszókat több ezer lelkes amatőr követte az átúszáson Fotó: Nagy Lajos

Őket a kiskunhalasi Juhász Janka (Balaton Úszó Klub) követte 1:04:15-ös idővel.

A legjobbak természetesen a profi úszók voltak, magyar válogatott versenyzők ugrottak először a vízbe a révfülöpi rajton, így ők valamivel reggel nyolc óra után már végeztek is. A balatonboglári célban elmondták, hogy a hullámok ellenére nagyon évezték az átúszást.

A Balatonboglárról induló és oda is érkező féltávú viadalon Kováts Tamás volt a leggyorsabb (30:42), megelőzve Danyi-Császár Csillát (38:07) és Kóródi Anikót (39:46).

Remekül teljesítettek a Balaton-áthúzás résztvevői is, SUP-deszkával Virág Róbert ért át a túlpartra a legrövidebb idő alatt (37:53), a második helyen Izsold István (44:39), a harmadikon Vattai Gábor (45:12) végzett.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában