Az Év vármegyei labdarúgója

2024.07.01. 14:00

Markó Róbert: Próbáltam a csapat vezérévé válni!

A Balatonalmádi SE-vel történelmet írt a 23 éves középpályás, aki a 2023-2024-es szezonban a legjobb játékosnak járó Napló-kupát is elhódította. A fiatal játékosnak hatalmas céljai vannak, és szeretne ismét a profi közegben bizonyítani. Markó Róberttel beszélgettünk.

Balogh Dávid

– Hatalmas megtiszteltetés nekem ez a díj, most először játszottam a vármegyei bajnokságban, és próbáltam letenni itt a névjegyem. A szezon során arra törekedtem, hogy adjak ki mindent magamból, hogy újra felépítsem magam, hiszen az elmúlt években NB III-as csapatoknál szerepeltem, majd volt egy kis kitérő az osztrák negyedosztályban, ahol sajnos félbeszakadt a bajnokság és a klubomat is kizárták a pontvadászatból. Múlt év szeptemberében igazoltam a Balatonalmádihoz, és a célom az volt, hogy az itt nyújtott teljesítményemmel visszaverekedjem magam a profi vonalba, és bizonyítsak magasabb szinteken – fogalmazott a futballista.

Markó Róbert meghatározó tagja volt a Balaton-parti csapatnak 
Fotó: Nagy Lajos / Napló

Markó Róbert Veszprémben nevelkedett, majd Ajkára igazolt egykori edzője, Udvardi Ervin közreműködésével. A zöld-fehér klubnál sokszor kapta meg a bizalmat Schindler Szabolcs vezetőedzőtől. Tagja volt a 2018-2019-es szezonban NB III-as bajnoki címet nyert ajkai csapatnak, valamint a Nagyerdei Stadionban is pályára léphetett a Magyar Kupában a Debrecen ellen.

– Almádiban elképesztően jó a társaság és sok a fiatal, ezek egy bajnokságban sok pluszpontot hoznak. Amikor elkezdtük a közös munkát, mindenkinek az járt a fejében, hogy történelmet szeretnénk írni. Mindenki ennek tudatában végezte el a munkát a mérkőzéseken és az edzéseken egyaránt. A Devecser elleni találkozó után pedig mindenkiben tudatosult, hogy a saját kezünkben van a sorsunk, bajnokok akartunk lenni és céltudatosan végeztük a munkánkat. Az utolsó fordulóban, az aranyrangadón én húzhattam fel a csapatkapitányi karszalagot, ami hatalmas megtiszteltetés volt számomra. Az öltözőben is mindenkivel könnyen szót értettem, és próbáltam az alakulat vezérévé válni – mondta el a játékos. 

Markó Róbert a 2023-2024-es idényben 13 alkalommal volt eredményes, és a csapat húzóembere volt. A teljesítményére több helyen is felfigyeltek, és több magasabb osztályú csapatból is élénken érdeklődnek iránta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!