Atlétika

2024.07.03. 12:52

Kövér Fanni országos bajnok lett

A 129. Atlétikai Magyar Bajnokságon rendkívül jól szerepeltek a VEDAC sportolói a fővárosban, és három éremmel térhettek haza a versenyzők. Kövér Fanni először állhatott a dobogó tetejére a felnőtt mezőnyben.

Balogh Dávid

A Lantos Mihály Sportközpont adott otthont hétvégén az országos bajnokságnak. Az időjárás nem volt túl kegyes a versenyzőkhöz, ugyanis hatalmas hőségben kellett a legjobb formájukat nyújtani az atlétáknak. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club sportolói nagyszerűen teljesítettek a megmérettetésen.

Kövér Fanni gerelyhajításban nem talált legyőzőre, és 54.87 méteres dobásával a dobogó tetejére állhatott. Czeller Gábor kalapácsvetésben, egy szoros küzdelem után második helyen zárt (73.17), Strigencz Zalán pedig diszkoszvetésben állhatott a dobogó legalsó fokára (55.53).

Kövér Fanni aranyéremmel térhetett haza a 129. Atlétikai Magyar Bajnokságról
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Csatári Jázmin és Csekő Miklós a negyedik helyen végzett kalapácsvetésben. Fertig Fanni pedig új egyéni csúcsot ért el szintén kalapácsvetésben (55.10), és a hatodik helyen zárt a versenyen.

– Egy álmom vált valóra! Hivatalosan 16 évesen indulhattam először az első felnőtt országos bajnokságomon, ahol rögvest a dobogó második fokára állhattam fel. Azóta az idei esztendőig összesen négy alkalommal sikerült ezüstérmet nyernem. Fél évvel ezelőtt egy hasi műtétet követően, új edzővel készültem Horváth Gergely személyében, és sikerült az ezüstös sorozatot megtörni egy aranyéremmel. Köszönöm a biztatást azoknak a személyeknek, akik a legnehezebb pillanatokban is mellettem álltak, és támogattak a céljaim elérésében – fogalmazott lapunknak Kövér Fanni.


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!