Szenior Sakk emlékverseny

2024.07.03. 12:41

Huszadik alkalommal tartották meg az ajkai viadalt

Káposztás Miklós mesteredző, a Vasas SC örökös tiszteletbeli elnöke munkássága előtt tisztelgett az idén huszadik alkalommal megrendezett sakkverseny, amelyen az ország szenior korú sakkozói vettek részt összesen harmincegyen.

Tisler Anna

Harmincegyen vettek részt az idei megmérettetésen Fotó: Gyarmati László

A viadalnak az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ adott otthont.

A megnyitón részt vett Káposztás Miklós két lánya, Gyöngyi és Tünde. Perkovits Géza, a Veszprém Vármegyei Sakkszövetség elnöke köszöntőjében elmondta, hogy azok közé tartozik, akik mind a húsz alkalommal itt voltak a versenyen. Köszönetét fejezte ki a városnak, a polgármesternek, az alpolgármesternek, hogy ilyen kiváló körülményeket biztosít a lebonyolításhoz. Megköszönte Czingler Sándor és szervezőtársai munkáját.

Káposztás Tünde, aki testvérével harmadik éve látogat el a versenyre, hozzátette, hogy egy évvel ezelőtt csaknem ugyanezekkel az arcokkal találkozott a versenyzők asztalánál. Boldogan mondta el, hogy Budapest Vll. kerületében édesapjuk egykori lakóhelyén emléktábla őrzi a nevét.

Dorner László alpolgármester köszöntőjében kijelentette, megtiszteltetés, hogy a város adhat otthont húsz éve a versenynek, amely Ajka sakkéletére is hatással van. A szervezők, Czingler Sándor és csapata minden köszönetet és tiszteletet megérdemelnek.

Az élen Németh Zoltán, Volosin Vladimir és Mészáros András lett a sorrend.

A résztvevők közül öten – Paksa Rudolf, Kosztolánczi Gyula, Simon István, Kurics László Endre és Szabó Vilmos – voltak ajkaiak. A legeredményesebb hetven éven felüli sakkozó Paksa Rudolf Fide-mester lett, aki a hetedik helyen végzett.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!