Kézilabda

2024.07.04. 16:01

Harmincegy éves irányítóval erősített a Veszprém

A veszprémi kézilabdacsapat bejelentette, hogy leigazolta a horvát Luka Cindricet. A háromszoros BL-győztes irányító 2+2 éves szerződést kötött a klubbal, a kontraktus ezen a nyáron lép életbe.

Horváth Gábor

A kiválóság az előző idényben a román Dinamo Bucuresti csapatát erősítette, azaz most követi edzőjét, Javier Pascualt Veszprémbe.

A klasszis irányító 2+2 éves szerződést kötött a bakonyi klubbal
Fotó: Facebook/Luka Cindric

Cindric a Karlovac csapatában lett profi játékos, később Szkopjéba igazolt, előbb a Metalurg, majd a Vardar színeiben szerepelt. Utóbbival 2017-ben Bajnokok Ligáját nyert. A lengyel Kielce következett pályafutásában, aztán jött egy négyéves barcelonai időszak, szintén BL-sikerrel, méghozzá egymás után kettővel.

A 31 éves kézilabdázó a horvát válogatottal Európa-bajnoki ezüstöt és bronzot is szerzett.

„Luka Cindric klasszis és tapasztalt kézilabdázó irányító poszton, amit több alkalommal bizonyított már a Bajnokok Ligájában is. Miután megegyeztünk Xavi Pascuallal, egyértelművé vált, hogy az ő játékfilozófiájának megvalósításához szükségünk lesz még egy, a belső posztokon bevethető játékosra. Ezért a vezetőedző és a sportigazgató közös szakmai koncepciójához igazodva a vezetőség úgy döntött, hogy szerződteti a horvát karmestert. Tisztában voltunk vele, hogy Lukának voltak sérülései az elmúlt időben, ezért a leigazolása előtt egy mindenre kiterjedő, alapos orvosi vizsgálaton vett részt, ahol az orvosok mindent rendben találtak. Biztosak vagyunk benne, hogy nagy segítség és megfelelő erősítés lesz Luka Cindric, akinek érkezésével már majdnem teljes a 2024/25-ös játékoskeret” – nyilatkozta Bartha Csaba vezérigazgató a veszprémi egyesület honlapján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!