Magyar bajnokság

2024.07.03. 11:51

Bronzérem a fiatal ősi birkózólánytól

Egy versenyző képviselte az ősi birkózókat az U15-ös szabadfogású magyar bajnokságon, Borbély Zsófia egy szépen csillogó bronzéremmel tért haza Miskolcról.

Horváth Gábor

Az ősi klub egy főt kvalifikált a miskolci U15-ös szabadfogású birkózó országos bajnokságra – értesítette lapunkat Magyarósi Zsolt, az egyesület vezetője.

Borbély Zsófia a dobogó harmadik fokára állhatott Fotó: ősi birkózóklub

Az 58 kilogrammosok között induló (oda eredményesen „befogyasztó”) Borbély Zsófia egy nagyon kemény mezőnyben találta magát. Ezzel együtt remekül teljesített és egészen az elődöntőig menetelt. A fináléba kerülés nem jött össze, alulmaradt adácsi ellenfelével szemben, viszont a vigaszágon ismét jól ment neki a birkózás, bronzmeccset vívhatott, amelyen tussal győzött.

– A verseny színvonalát mutatja, hogy a másik ágról bronzérmet szerzett versenyző három héttel korábban harmadik lett a törökországi Európa-bajnokágon. Zsófi teljesítményére büszke a falu és az Ősi Általános Iskola egyaránt – fogalmazott Magyarósi Zsolt.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!