Sajtótájékoztató

2024.06.27. 19:53

Xavi Pascual: Tele vagyok ambícióval!

Bemutatkozott a Veszprém Handball Club új vezetőedzője, Xavi Pascual csütörtök délután, a Betekints Hotelben tartott sajtótájékoztatón. A 2024/25-ös szezonban a csapatért dolgozó szakmai stábot Bartha Csaba, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója ismertette.

Balogh Dávid

A veszprémi csapatnál már korábban bejelentették, hogy az 56 éves spanyol Xavi Pascual veszi át az együttes irányítását. A négyéves szerződést aláíró Pascual több mint tíz éven át irányította a Barcelonát. Először kapusedzője, majd másodedzője volt, és irányítása alatt a világ legjobb csapatává vált. Az egykori kapusból lett edző a katalánokkal tizenegyszer nyerte meg a spanyol bajnokságot, tízszer a kupát, és hatszor jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, ebből háromszor megnyerte, először 2011-ben, amikor még Barcelonában kézilabdázott Nagy László, a veszprémiek jelenlegi sportigazgatója is. 

Xavi Pascual (középen) négy évre írt alá a Veszprémnél
Fotó: Fülöp Ildikó

Xavi Pascual segítője Toni García lesz, aki 2008-tól 2014-ig a spanyol BM Granollers vezetőedzője volt, majd 2021-ben Pascuallal egy időben távozott a Barcelonától, ahol az utánpótlást irányította. 

Sterbik Árpád is marad a klub kötelékében kapusedzőként, és teljes erőbedobással tudja folytatni a munkát.

– Az elmúlt két hétben többször egyeztettünk. Minden kivizsgálás azt mutatta, hogy az egészségi állapota teljesen rendben van, ezért teljes erőbedobással tudja folytatni a munkát, amit nagy motivációval vár – mondta a játékosként spanyol színekben világ- és Európa-bajnok Sterbikről a klub sajtótájékoztatóján Bartha Csaba.

– Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen rangos klub vezetőedzője lehetek. Tele vagyok ambícióval, ezt szeretném majd a pályán, munka közben is megmutatni – nyilatkozta Pascual.

Hozzátette, tisztában van vele, hogy milyen nehéz feladat a Veszprém edzőjének lenni, de készen áll, hogy sikeresek tudjanak lenni. Leszögezte, a pályán és a pályán kívül is igyekeznek mindent megtenni a sikerért. 

Az új szakember elárulta, igyekszik és törekszik megtanulni magyarul, de nagyon nehéznek tartja a nyelvet. 

A Veszprém Handball Club szakmai stábja 

Vezetőedző: Xavier Pascual Fuertes

Edző: Toni García

Kapusedző: Sterbik Árpád

Erőnléti edző: Kőrösi Péter

Videóvágó és -elemző: Ivan Pascual Garcia, Remport Csaba 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!