Kézilabda

2024.06.07. 09:54

Sulikézi fesztivál, remek hangulatban

Különféle készségfejlesztő játékok, padról labdapattogtatás, sportlétra, szlalom, akadálypálya, kidobó, pontszerző és kézilabda-csapatjáték volt a feladat a Sulikézi fesztiválon, amelynek az ajkai sportcsarnok adott otthont.

Tisler Anna

A Magyar Kézilabda Szövetség által meghirdetett rendezvénysorozat célja a kézilabdasportág megismertetése, megkedveltetése. Ajkán a harmadik és negyedik osztályosok számára tartották a programot, amelynek a Kézilabda Klub Ajka volt a főszervezője. Végh Balázs, az egyesület utánpótláscsapatainak egyik edzője kérdésünkre elmondta, hogy Székely István, a KK Ajka szakmai igazgatója közvetítésével kapták meg a rendezés jogát. A fesztiválon Nemesvámos, Celldömölk, Szentkirályszabadja, Tapolca, Pápa egy-egy és Szombathely két csapata vett részt. Az edzők úgy tapasztalták, hogy nem voltak teljesen kezdők a résztvevők, sőt, a nemesvámosi lányok és a szombathelyi fiúk játéka komolyabb felkészültségről árulkodott.

A végén véletlenszerű csapatalakítással meccset játszottak pontszámítás nélkül. Ez a feladat is kiválóan sikerült, pedig idegen környezetben, idegen gyermekekkel egy csapatban nem volt könnyű játszani. Végh Balázs hozzátette, hogy a KK Ajka tagjai önkéntesként segítették a lebonyolítást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!