Mozgás

2024.06.07. 10:00

Óvodások sportnapja Pápán

Közel kétszáz nagycsoportos részvételével 16. alkalommal rendezték meg a pápai sportcsarnokban a Pápai Városi Óvodák hagyományos városi ovistornáját. A mesére alapuló sportos vetélkedő középpontjában a környezettudatosság állt.

Haraszti Gábor

Mentsük meg az erdőt közösen – ez volt a program mottója Fotó: Pápai Sport Nonprofit Kft.

A hagyományos, sportos délelőttön tíz intézmény versengett egymással, a rendezvényre ezúttal is meghívták az egyházi fenntartású ovikat is. A vetélkedő házigazdája a Fáy András-lakótelepi Óvoda volt, ott állították össze a feladatsort. A zenés bemelegítést követően következtek a gyakorlatok, melyek összeállításánál fontos szempont volt, hogy minden gyermek aktív szereplője legyen a játékoknak, s mint mindig, a hangsúly ezúttal is a játékosságon volt, nem a versengésen – írja a Pápai Médiacentrum.

Fotó: Pápai Sport Nonprofit Kft.

– A sorverseny feladatait mesébe ágyazva adtuk elő a gyerekeknek, s mivel kiemelt nevelési feladatunk a környezettudatosságra és fenntarthatóságra nevelés, így erre építve találtunk ki egy kis történetet, miszerint az erdei manók az erdő megmentésére segítségül hívják a gyerekeket – mondta Nagy Rebeka óvodapedagógus. 

A játék keretében állatokat kellett kimenteni a mocsárból, szelektíven válogatni a hulladékot, és a hervadó virágokat is megöntözték a gyerekek, sőt az óvó néniket is meg kellett menteniük. A verseny végén a résztvevők emléklapot, ajándékokat kaptak, a rendezvényt manóbuli zárta. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában