Felkészülés

2024.06.29. 17:53

Döntetlent játszott az FC Ajka Gyirmóton

Az első felkészülési mérkőzésén 2-2-es döntetlent ért el a labdarúgó NB II-ben szereplő FC Ajka a szintén másodosztályú Gyirmót otthonában.

Balogh Dávid

Gyirmót FC Győr–FC Ajka 2-2 (2-1)

Gyirmót. V.: Derdák M.

Gyirmót: Hársfalvi (Kecskés) – Szegi (Orosz), Hudák D. (Lányi B.), Csörgő (Hajdú), Helembai (Rozs) – Hudák M. (Kiss N.– Ominger B. (Bagó), Katona M. (Biben), Madarász (Szűcs P.), Miknyóczki – Adamcsek (Erdei). Edző: Tamási Zsolt.

Ajka: Horváth D. (Szabados) – Major G. (Kovács N), Kenderes (Tar Zs.), Jagodics B. (Frák), Csemer (Szvoboda, Garai) – Csizmadia Z. Tóth G.), Kitl (Sejben V.) – Kopácsi (Baján), Zsolnai (Pantovic), Doncsecz (Borsos) – Szarka Á. (Nagy K.). Edző: Schindler Szabolcs. 

Jobban kezdte az összecsapást a hazai alakulat a nagy hőségben. A 15. percben Ominger 17 méterről csavarta be a labdát az ajkai kapuba, Horváth tehetetlen volt a lövéssel szemben, 1-0. A folytatásban magára talált a bakonyi alakulat, és egy szögletet követően a 29. percben kiegyenlített Csizmadia fejesével, 1-1. Az első játékrész utolsó pillanataiban ismét a gyirmótiakhoz került az előny, ugyanis Adamcsek Máté erőszakosan tört előre a bal oldalon, lövése után a labda a védőkön megpattanva a rövid saroknál berobbanó Ominger elé került, ő pedig az elvetődő Horváth Dániel fölött a kapu jobb oldalába emelt, 2-1. 

Zsolnaiék kétszer is egyenlítettek
Archív fotó: Gyarmati Laszló

A második játékrészben mindkét együttes alaposan kicserélődött. Az 54. percben Nikola Pantovics távoli lövésével egyenlítettek másodjára a vendégek, 2-2. A folytatásban próbálkoztak a felek tisztességesen, de újabb találat már nem született.

Schindler Szabolcs: – Tipikus edzőmérkőzés volt, amin belül az első negyedórában bennragadt a csapatunk, az első hazai gól után kezdtünk el futballozni. Kiegyenlített találkozó volt, az elején a hazaiak többet birtokolták a labdát. Két hibánkból is gólt kaptunk, de ez ilyenkor benne van a játékban. Az előző napokban nagy terhelést kaptak a játékosok, de amit szezon előtt szerettem volna látni, azt visszakaptam. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!