Telekom Veszprém

2024.05.28. 14:31

Mahé: a (kézilabda)világban mindenki tudja, hol a legjobb a hangulat

Érzelemdús napokat él át Kentin Mahé, a francia kézilabdázó nemsokára távozik Veszprémből, többet nem játszik hazai mezben az aréna közönsége előtt, de egy trófeát még szerezne a csapattal.

Horváth Gábor

Kentin Mahé hat évet töltött Veszprémben Fotó: Fülöp Ildikó

Múlt pénteken (valószínűleg) lejátszotta utolsó meccsét bakonyi kézilabdázóként a Veszprém Arénában Kentin Mahé. Az Európa-, világ- és olimpiai bajnok francia hat év után távozik a királynék városából, ahol nagyon megszerették a szurkolók. Ennek egyik jele, hogy külön pikniket szerveztek neki nemrég, illetve a Veszprém Aréna hangos volt a nevétől a Szeged ellen megnyert bajnoki döntő első felvonásán.

Kentin Mahé hat évet töltött Veszprémben Fotó: Fülöp Ildikó

Az irányító a találkozót követő nyilatkozatában külön kitért a veszprémi szurkolótáborra. Az M4 Sportnak elmondta, csodálatos éveket töltött Veszprémben, szerinte pedig ha bárkit megkérdeznénk a kézilabda világában arról, hogy hol van a legjobb hangulat, mindenki azt válaszolná, hogy a Veszprém Arénában. „Ezekkel a szurkolókkal a hátunk mögött olyan, mintha nyolc játékosunk lenne a pályán. Ez az a tábor, amelyik észreveszi, ha szívvel és odaadással játszik egy játékos, és ezt nagyon nagyra értékeljük” – tette hozzá.

Mellette Andreas Nilsson és Jahja Omar is búcsúzott a veszprémi közönségtől. A Telekom szerdán Szegeden lép pályára és ha nyer, megszerzi a bajnoki címet. Ha kikap, akkor harmadik meccs következik és ebben az esetben a távozók még egyszer visszatérnek a Veszprém Arénába.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában