Kézilabda NB I.

2024.05.04. 19:09

A Füred ellen ünnepelt a Tatabánya

Szoros első félidőt követően nyolcgólos vereséget szenvedett a Balatonfüredi KSE Tatabányán szombaton a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Tatabánya-BKSE 31-23 (16-14)

Tatabánya, 2200 néző. V.: Altmár, Horváth. MOL Tatabánya KC: Bartucz, Székely (kapusok), Maras, Juhász 2, Topic 2, Eklemovic M., Ugalde 5, Pergel 7, Dissinger, Vilovski, Rodríguez 1, Ancsin 5, Enomoto 4, Vajda 2, Krakovszki 2. Edző: Dragan Djukics.

Balatonfüredi KSE: Andó, Bősz (kapusok), Kemény 2, Kovács B., Szretenovics 3, Varga M. 3, Bóka 3, Szmetán M. 1, Németh B. 1, Szöllősi B. 3, Kljun 4 (1), Hornyák P. 2, Szűcs B. 1, Brandt. Edző: György László.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 0/0, ill. 1/1.

Elsősorban a hazaiak számára volt tétje a találkozónak, a Tatabánya egy sikerrel bebiztosíthatta harmadik helyét.

A fürediek nem tudták igazán megnehezíteni a Tatabánya dolgát
Fotó: archív

A Füred sokkal jobban kezdte a meccset, 5. perc: 1-4. Tíz perc kellett hozzá, hogy a házigazda utolérje a vendégeket, 8-8-at mutatott ekkor az eredményjelző. Bár szoros volt a küzdelem, a házigazda átvette az irányítást és feljavuló védekezéssel kétgólos előnyt épített a félidő végére.

A második játékrészben fokozatosan növelte a különbséget a Tatabánya, amely magabiztos sikert aratott, ezzel megszerezte a bronzérmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!