Több ezer néző, látványos futam, óriási izgalmak

2024.04.13. 07:18

Mindössze egy tizedmásodperc döntött Királyszentistvánon

A szervezők tájékoztatása szerint négyezer néző követte figyelemmel a Rally Hungary első versenynapját a Királyszentistvánon kialakított párhuzamos pályán.

Horváth Gábor

Igencsak látványosra sikerült a Rally Hungary nyitánya Királyszentistvánon

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Látványosra és izgalmas sikerült a királyszentistváni gyorsasági a FIA Rally Európa-bajnokság nyitányán.

A párhuzamos pályán a cseh Erik Cais teljesített a legjobban, de csupán egy tizedmásodperccel előzte meg László Martint.

– Nagyon élveztem a szakaszt, pedig egy kicsit tartottam tőle, hogy a szűk úton könnyű lesz hibázni – nyilatkozta a www.rallyhungary.com oldalnak Cais. – Holnap sem számíthatunk lazább szakaszokra, teli vannak a pályák ugratókkal, úgyhogy a nézők biztosan élvezik majd a látványt.
László Martin nem volt csalódott a második hely miatt, sőt: – Na végre! Az autó jól működik a csapatnak köszönhetően, amely remek munkát végzett a kvali után. Nagyon boldog vagyok, kezdődhet a verseny! – mondta.
Az Európa-bajnoki címvédő Hayden Paddon korábban azt nyilatkozta, szinte otthon érzi magát Veszprémben, és nemcsak azért, mert meleg van, hanem a pályák is hasonlítanak az új-zélandi szakaszokhoz. A szuperspeciálon a harmadik helyen végzett, de ő is tudja, a verseny igazából szombaton kezdődik. – Örülök a holnapi rajtpozíciómnak (a kvalifikáció alapján a 6. helyen indul), mert így egy kicsit letakarítják előttem az utat. Nincs más célom, csak ki akarok maradni a balhékból – mondta Paddon. 

Korábban beszámoltunk róla, a tavalyi Rally Hungary-győztes Mads Ostberg vírusfertőzés miatt a veszprémi kórházba került, és a norvég sajnos nem is tudott rajthoz állni.

A megmérettetés szombaton hat gyorsasági szakasszal folytatódik.

Eredmény, V-Híd Rally Hungary, királyszentistváni szakasz: 1. Erik Cais, Igor Bacigal (cseh, szlovák, Skoda Fabia RS) 1:47.8, 2. László Martin, Bán Viktor (magyar, Skoda Fabia RS) 1:47.9, 3. Hayden Paddon, John Kennard (új-zélandi, Hyundai i20N) 1:48.6.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!