Siker

2023.12.14. 11:30

Ez igen! Olimpiát ért a veszprémi csapatmunka

Sárkány Zalán 14:53.19 perccel olimpiai szintet úszott 1500 méter gyorson a Győr Open elnevezésű versenyen.

Horváth Gábor

Sárkány Zalán számíthatott veszprémi társai segítségére is

Forrás: Magyar Úszó Szövetség

Sárkány az Egyesült Államokban, az Arizona State Egyetemen tanul, de az elmúlt időszakban Veszprémben készült, Szokolai László edző irányítása alatt, a két nyílt vízi specialista, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid mellett gyakorolt. A célja az volt, hogy 1500 méteren elérje az olimpiai szintet, és ez most sikerült is.

A húszéves versenyző remekül úszott Győrben, a már szintidővel rendelkező Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid előtt tempózott, utóbbi kettő igyekezett segíteni neki a szintidő elérésében. Remekül működött a csapat, és Sárkány kiváló formát mutatott, simán teljesítette a 15:00.99-es ötkarikás szintet, Rasovszky lett a második, Betlehem a harmadik. Előbbi 14:51.46-tal, utóbbi 14:59.65-tel már korábban teljesítette a szintet ebben a versenyszámban.

– A 14:55-öt lőttem be, úgyhogy nagyon örülök, hogy kettővel jobbat úsztam – nyilatkozott Sárkány az M1 aktuális csatornának. – Fogalmam sem volt, hogy ilyen jó lesz az idő, ahogy úsztam, nem éreztem az iramot. Nyilván tudtam, hogy az elején nem kell annyira elmenni, figyeltem arra, hogy legyen erőm a végére, de nem tudtam, hol járok, az utolsó hossz előtt ki kellett néznem a táblára.

Kitért rá, hogy különösen azért örül a vártnál jobb időnek, mert a múlt héten beteg volt, edzett ugyan egy keveset, de nem volt a legjobb formájában.

– Ez egy olimpiai A szint, aminek nagyon örülök. Ha ki is visznek így az olimpiára, akkor az egyik álmom válik valóra. Ott szeretnék a lehető legjobban úszni – mondta a fiatal versenyző, majd úgy folytatta, visszatér Arizonába, és megpróbálja több számban – 400 vegyesen és 400 gyorson – is megúszni az A szintet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!