Folytatódik a Bajnokok Ligája

2023.11.14. 14:00

Van még egy Marguc, nem marad el a testvércsata

A pont nélkül álló RK Celje Pivovarna Lasko vendége lesz a Telekom Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában.

Horváth Gábor

Gasper Marguc számára különleges lesz a celjei találkozó Fotó: Fülöp Ildikó

A mérkőzés szerdán 18.45-kor kezdődik a szlovéniai Celjében. A celjeiek ebben az idényben még nem tudtak pontot szerezni a Bajnokok Ligájában, mind a hat meccsüket elveszítették, sorrendben a GOG, a Porto, a Magdeburg, a Montpellier, a Barcelona és a Plock ellen. Ezen találkozók közül három hozott szoros végeredményt, a szlovén gárda a dán GOG otthonában 38-36, otthon a Porto ellen 30-29, és szintén hazai pályán a Montpellier ellen 31-29 arányban kapott ki.

A Celjében szinte csak szlovének játszanak, összesen három légiós van a keretükben, két horvát és egy bosnyák. Érdekesség, hogy náluk szerepel a 17 éves Mai Marguc, aki a veszprémi kiválóság Gasper Marguc öccse. Így akár három Marguc is lehetne a pályán, de az idősebb testvér, a 26 éves Gal Marguc nemrég eligazolt a celjeiektől, az RK Nexe játékosa lett. A Marguc család számára különleges ez a párosítás, Gasper is Celjében született és a város klubjában nevelkedett.

Az RK Celje élt már meg szebb időket is, hogy mást ne mondjunk, a Rutenka és Zorman fémjelezte csapat 2004-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját.

A veszprémi klub egyelőre üldözi ezt a trófeát, idén viszont összeállni látszik a képlet, legalábbis az elmúlt hónapokban látottak arra engednek következtetni, hogy a Telekom az aktuális BL-sorozat egyik legnagyobb esélyese. Momir Ilics legénysége nagyszerűen menetel, a nemzetközi kupában legutóbb idegenben verte meg a Barcelonát és öt sikert, illetve egy vereséget jegyezve ugyanannyi ponttal áll a csoport elején, mint a spanyol rivális. A bakonyiak a hazai pontvadászatban is remekelnek, még hibátlanok, múlt szombaton Szegeden is magabiztosan tudtak nyerni.

Semmi nem utal arra, hogy ne folytatódna a veszprémi menetelés, a celjei meccs után, jövő csütörtökön az arénában találkozik a magyar és a szlovén csapat. Természetesen mindkét találkozón magasan a Telekom az esélyes. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában