A második helyen telelnek

2023.11.26. 16:33

Nem volt kérdés: nyertek Szombathelyen a veszprémiek

Bár a hazaiak egyszer egyenlítettek, összességében könnyedén gyűjtötte be a pontokat a Veszprém a labdarúgó NB III idei utolsó fordulójában.

Horváth Gábor

A veszprémiek másodikak a bajnokságban, amely márciusban folytatódik

Fotó: Haraszti Gábor/archív

Szombathelyi MÁV Haladás VSE-Veszprém 1-3 (1-1)

Szombathely. V.: Takács. Szombathelyi MÁV Haladás VSE: Pataki – Szenczi, Szabó M. (Tóth M., 57.), Horváth M., Árvay (Hende, 65.), Czuczi (Vigh, 65.), Buzás, Kovács B., Németh M., Pap, Ferencz. Edző: Szenczi Imre.

Practical VSC Veszprém: Kovács Martin - Zachán, Kószás, Major (Petres, 92.), Tömösvári (Kun, 63.), Somogyi, Bartusz (Szabó K., 86.), Volter (Kovács Máté, 63.), Baldauf, Dömötör, Krebsz. Edző: Pető Tamás.

A 11. percben Major indítását Bartusz a kint álló kapus fölött átemelte, de kapu mellé szállt a játékszer. A 25. percben Krebsz jobb oldali beadását Major 11 méterről kapásból a felső lécre lőtte, a kipattanót Tömösvári a kapus kezébe fejelte.

A 38. percben Dömötör a bal oldalról adott be, a védők röviden szabadítottak fel, Major levette a labdát 16-os bal oldali csücskénél, tolt rajta egyet, majd a hosszúba tekert, 0-1.

Somogyi-Major kényszerítő után előbbi a kapussal szemben állva, öt méterről a rövidet célozta mag, a kapus lábbal hárított.

A félidő hajrájában jártunk, amikor labdát szerzett a Haladás, Ferencz 18-20 méterről lőtt, Kovács kapus nem tudta védeni a nem túl erős, de „szitáló” labdát, 44. perc: 1-1.

Fordulás után gyorsan visszaszerezte a vezetést a vendégcsapat. Baldauf indította Bartuszt, aki pontosan adott be, Major a hosszú oldalon magasabbra ugrott, mint a védője és a hálóba fejelt, 56. perc: 1-2.

A folytatásban Major ugratta ki Bartuszt, aki a kapusra vihette a labdát, de kapu fölé lőtt.

A 74. percben ellenfele térfelén járatta a labdát a Veszprém, az akció végén Kovács Máté passzolt Kun Bertalanhoz, aki jobbról befelé cselezett, majd bal belsővel a hosszúba tekert, 1-3.

A hátralévő időben könnyedén tartotta előnyét a Veszprém, nem volt helyzetük a hazaiaknak. Teljesen megérdemelt győzelmet aratott a bakonyi csapat, amely a tabella második helyén telel a Tatabánya mögött. A pontvadászat március elején folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában