Negyvenegy gól a katalánok otthonában

2023.10.26. 22:36

Micsoda meccs! Történelmet írt a Veszprém Barcelonában +videók

Története során először nyert a Barcelona vendégeként a veszprémi kézilabdacsapat, amely fantasztikus játékot mutatott be a Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában. A bakonyiak voltaképpen simán, öt góllal verték meg a katalánokat.

Horváth Gábor

Dragan Pesmalbek és Ligetvári Patrik egyaránt kiemelkedőt nyújtott

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Barcelona-Telekom Veszprém 36-41 (17-19)

Barcelona, 3028 néző. V.: Nikolov, Nacsevszki (észak-macedónok). Barcelona: Nielsen – JANC 6, MEM 7, Carlsbogard 2, Frade 2, N’GUESSAN 7, Wanne. Csere: Perez de Vargas (kapus), Richardson 5 (3), Cikusa, R. Moreno 3, Valera 1, Arino 2, Aleix 1, Goncalves Carlos Ortega.

Telekom Veszprém: CORRALES - Marguc 2, Remili 4, FABREGAS 7, LIGETVÁRI, EL-DERA 6, Descat. Csere: Biosca (kapus), PESMALBEK 7, CASADO 5, KOSZOROTOV 5, Sandell 4, Nilsson, Elísson, Vajlupau 1, Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 1/0.

Az öt forduló után hibátlan Barcelona otthonába utazott a Telekom Veszprém, amely négy siker mellett egyszer botlott ebben az idényben, a dán GOG otthonában kapott ki. Az a teljesítmény biztos vereséget jelent Barcelonában (is), bizakodásra adhatott okot viszont, hogy az utóbbi két BL-meccsen (a Plock és a Porto ellen) mutatott játék jó esélyt kínál a katalánokkal szemben.

Villámgyors játékkal kezdtek a felek, 4. perc: 3-3. Corrales remekelt a kapuban, támadásban pedig volt csapata ellen játszó Fabregas nyújtott kiemelkedőt. Nielsen megfogta Marguc hetesét, de Corrales újabb szép védést mutatott be, Remili pedig megszerezte a vezetést a vendégeknek, 4-5.

Óriási lendülettel támadott mind a két együttes, sorban születtek a rendezetlen védelmek elleni gólok, 13. perc: 10-9. A katalánok még egy fokozattal feljebb kapcsoltak, háromra nőhetett volna az előnyük, de többször is elhibázták ezt a lehetőséget. Mindenesetre a Barcelona járt elöl, a Veszprém becsülettel követte, a 20. percben 14-12 állt az eredményjelzőn.

Kicsit csillapodott a tempó, ami nem változott, hogy továbbra is 1-2 gól volt a különbség. Öt perccel a félidő vége előtt Marguc egyenlített egy határozott lövéssel, 15-15. Nielsen nagyot védett Fabregas próbálkozásánál, de Corrales két hárítással válaszolt kollégájának és Telekom hamarosan átvette a vezetést, 16-17. Hiába kért időt Ortega, Koszorotov kettőre növelte az előnyt, és ekkora volt a különbség a félidő végén is.

A Barcelona többször is hibázott a hajrában, a bakonyiaknak pedig sikerült ezt kihasználniuk.

A második játékrész vendég találattal indult, mínusz háromról igyekezett felzárkózni a Barcelona, ezzel szemben négyre nőtt a hátrányuk, 19-23. Átlövésből, beállóból és lerohanásból is ment a Telekomnak, ráadásul Corrales megint hozzá tudott tenni, a spanyol Frade ziccerét védte. A csereként beszálló Perez de Vargas is bemutatott két szép védést a másik oldalon, 23-25-re jött fel a Barcelona. A veszprémiek ugyanakkor tartották a lendületet, továbbra is irányították a meccset, a hibákra pedig lecsaptak, 44. perc: 24-28. Sandell ötre növelte az előnyt, a hazaiak nem voltak elég koncentráltak.

A bakonyiak ellenben rendkívül fegyelmezetten, okosan kézilabdáztak, és 11 perccel a vége előtt hat gólra nőtt az előnyük, 26-32. Pesmalbek értékesített egy lerohanást, 26-33, Ortega azonnal időt kért, de nem úgy tűnt, hogy ezt a Veszprémet innen meg lehet fogni.

Támadásban nyugodtan játszhattak a vendégek, védekezésben pedig remekeltek Ligetváriék. Felszívta magát azért a Barcelona, 31-35-re jöttek fel N’guessanék, de tudott válaszolni a Veszprém, és Fabregas gólja eldöntötte a meccset.

A hajrában rohantak a katalánok, de a Telekom pedig kihasználta az adódó lehetőségeket, Pesmalbek megszerezte a 40. és 41.vendéggólt. Szinte hibátlanul játszott a Veszprém, amely története során először nyert Barcelonában!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!