101 nevező teljesítette a távot

2023.10.27. 12:12

Forradalmi futás és emlékezés Veszprémben

Összesen 101 nevező teljesítette a veszprémi Forradalmi Futást, amely sportolás mellett az 1956-os eseményekről is megemlékezett.

Horváth Gábor

A versenyt egy 1956 méteres kocogás vezette fel

Fotó: szervezők/Tehel Tibor

A szervezők tájékoztatása szerint a Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum fantasztikus versenyközpontot biztosított. A felnőttek innen indultak egy 1956 méteres közös kocogásra a Brusznyai-emlékműig, ahonnan, koszorúzást követően, elrajtolt az igazi verseny. A 10,23 kilométeres futamon a férfiaknál és a nőknél egyaránt nagy volt a csata. Az abszolút versenyben Mireider Gergő és Szemán Kitti diadalmaskodott, mögöttük Fogl Balázs és dr. Gyarmati Erik ért célba, míg a nőknél Szemán Kata és Veress Andrea fért még fel a dobogóra. Volt gyermekverseny is, a fiatalok szintén színvonalas küzdelmet vívtak egymással. A legjobbakat négy-négy korocsoportban díjazták. A 4 évszak 5 verseny sorozat a szilveszteri futással folytatódik majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!