Telekom Veszprém

2023.10.19. 20:33

Veszprémi BL-győzelem: a Plockot simán verték, Fazekas Gergőt nem kímélték +meccsfotók

Magabiztos, stabil játékkal szerzett két pontot a kézilabda Bajnokok Ligájában csütörtökön a Telekom Veszprém, amely a lengyel Plock együttesét fogadta. A bakonyiak keményen és hatékonyan védekeztek.

Horváth Gábor

Magabiztos győzelmet aratott a Veszpérm

Forrás: Napló

Fotó: Fülöp Ildikó

Telekom Veszprém-Plock 28-21 (14-9)

Veszprém, 4870 néző. V.: Jorum, Kleven (norvégok). Telekom Veszprém: BIOSCA – GASPER MARGUC 6 (1), Remili 2, Casado 2, Pesmalbek 3, Koszorotov 1, Elísson 1. Csere: Corrales (kapus), Ligetvári 1, Fabregas 1, el-Dera, SANDELL 4, A. Nilsson 1, VAJLUPAU 5 (1), Descat, Mahé 1. Edző: Momir Ilics.

Olen Wisla Plock: Alilovic – G. PEREZ 4, Piroch, Susnja, Terzic, Lucin 1, Mihic. Csere: Jastrzebski (kapus), Dawydzik 3, Zsitnyikov 3, Fazekas G., Mindegia, KRAJEWSKI 6 (3), Samoila 2, Zarabec, Daszek 2. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: 12, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3.

Számos régi jó ismerőssel érkezett Veszprémbe az idei BL-szezonban még nyeretlen Plock, amelyet a bakonyiak egykori mestere, Javier Sabate irányít. A spanyol téner csapatában ott van a volt veszprémi játékosok közül Mirsad Terzic és Mirko Alilovic, mellettük még többen figyelték Fazekas Gergőt, aki a Telekom kölcsönjátékosa a lengyeleknél.

A piros mezeseknél is a keretben volt két egykori Plock-kézilabdázó, Ignacio Biosca és Szergej Koszorotov korábban a lengyel gárdát erősítette. Ahogyan azt várni lehetett, Fazekas, Terzic és Alilovic óriási ovációt kapott a közönségtől, de Sabatét is vastaps fogadta.

Az első három percben hibátlanul védekezett a Veszprém, de csak egy gólt lőtt ez idő alatt, így Lucin találatát követően 1-1 állt az eredményjelzőn. A hazaiak rendre megszerezték a vezetést, a megfontoltan támadó Plock ment az eredmény után, nem sok sikerrel. Nagyon koncentráltan kézilabdázott a Telekom, Biosca védett, Elísson pedig lerohanásból szerzett gólt, 7. perc: 5-2.

Remili emberhátrányban talált a kapuba, négyre nőtt a különbség, a házigazda magabiztos játékkal irányította a mérkőzést. Remili és Marguc is nagy kedvvel játszott, a francia passzát utóbbi helyezte Alilovic kezei között szép mozdulattal a hálóba, 13. perc: 9-4. Sabate időt kért, s pályára küldte Fazekas Gergőt, illetve Alilovic helyett Jastrzebski érkezett a kapuba. Kicsit stabilabbnak is tűnt a Plock, Ilics elérkezettnek látta az időt egy kis tanácskozásra.

A vendégek ziccert hibáztak, Casado büntetett, 20. perc: 11-5. Továbbra is remekül védekezett a Veszprém, a lengyel csapat a legtöbbször elég tanácstalan volt a bakonyi kapu előtt. A csereként beálló Corrales kivédte Zarabec hetesét, azonban ekkor a veszprémiek is többet hibáztak támadásban. A félidei előny így is bőven megnyugtató volt, 14-9.

Két vendég találattal indult a második játékrész, Vajlupau tudott válaszolni. Kicsit vérszemet kapott a mínusz háromra felzárkózó Plock. A jól cselező Fazekas Gergő kapott nagyot nem először a fejére, a játékvezetők megnézték videón az esetet, Remili megúszta két perces büntetéssel.

Dawydzik használta ki az emberelőnyt, 15-13-ra jött fel a lengyel csapat. Megakadt kicsit Momir Ilics legénysége, de Vajlupau góljai megnyugtatták a kedélyeket, a fehérorosz szélső pontosan célzott, majd Ligetvári is eredményes volt, 42. perc: 19-14. A Plock kapkodott, labdát adott el, erre pedig azonnal jött a hazai válasz, 21-14.

Vajlupau hetesből sem hibázott, közben a szurkolók Mahé pályára kerülését ünnepelték. Sandell góljával nyolcra hízott a különbség, 24-16. 

Biosca remekelt a hajrában, volt, hogy egy akción belül két bravúrt is bemutatott Zsitnyikovval szemben.

A Telekom Veszprém remek védekezéssel, könnyedén gyűjtötte be a pontokat a B csoportban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában